21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Lolitta
Profil *
Skoušela jsme to, ale nepovedlo se . Vím jak udělat náhodné zobrazování obrázků, ale už nevím jak udělat, aby u náhodného odkazu byl ten správný odkaz .
Jako třeba, když se mi mají strídat dva obrázky (1. třeba mrkev / 2. napříkald Mango) Tak jak udělám, aby když se náhodně zobrazí třeba mrkav(1) tak, aby u ní byl odkaz na stránku o mrkvi a když se zobrazí náhodně mango tak, aby to zase vedlo na správnou stránku ?
habendorf
Profil
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=52 41

Do polí odkaz a pict si dej co potřebuješ.
peta
Profil *
Lolitta
var pole=[
"ahoj.htm","ahoj.gif","popisek1",
"blebel.htm","blebel.jpg","popisek2"
]

function zmen(id,a)
{var b=a*2;
var c='<a href="'+pole[b]+'"><img src="'+pole[b+1]+'" alt="'+pole[b+2]+'"></a>';
// Kde to muzes dat do altu nebo mezi a /a
getElementByID(id).innerHTML=c;
}
Lolitta
Profil *
Moc vám všem díky, hlavně Habenovi, jinak peto, vono ti to nějak blbne, ale i tak dík :)
peta
Profil *
Lolitta: To doladis pres konzolu a neco o JS vis, ne? se mi nechtelo to davat do html a testovat, asi tam nejaka chybka bude...
Ja to neresim, mam funkci pro prevzeti objektu podle id, nazvanou objGet(), pak z ni mam funkci pro innerHTML nazvanou obji(), a bych musel pripsat dalsich 5 radku kodu, protoze jsou napsany univerzalni i pro IE4. Dale bych tam musel pripsat div s ideckemm nejake html tagy, sem myslel, ze uz si s tim poradis :) tak priste ti zkopiruji mozna cely kod, zalezi, co za to bude. Treba ja docela moc nejsem graficky nadanej a uz potrebuji vzhled pro 3 stranky a nece se mi do toho :)
Lolitta
Profil *
jj, jasně. Ale teĎ mám novej problém, jak zařadit správný obrázek se správným odkazem k správnému textu . Zkoušela jsem to, ale zase nezdar .
peta
Profil *
Lolitta: Viz ten muj script, ne? Jej, tak ja ti ho prepisu...
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html>
<head>
<title>adminform</title>

<style>
span:hover {background:#d5d5d5}
a {text-decoration:none}
</style>

<script type="text/javascript"><!-- Begin
function objGet(x)
{if (typeof x=='string') with (document){
if (Boolean(getElementById)) x=getElementById(x);
else if (Boolean(all)) x=eval('all.'+x);
else if (Boolean(layers)) x=layers[x];
else x=null;}return x;}

function obji(x,z) {objGet(x).innerHTML=z}

var pole=[
"ahoj.htm", "obrazek.gif","popisek1",
"blebel.htm", "obrazek2.jpg","popisek2"
]

function zmen()
{var a,c;
with (Math) {a=floor((pole.length+1)/3);a=floor(random()*a);a*=3;}
c='<a href="'+pole[a]+'"><img src="'+pole[a+1]+'" alt="'+pole[a+2]+'" title="'+pole[a+2]+'">a='+a+'<\/a>';
obji("xxx",c);
}




// End --></script>

</head>


<body onload="zmen()">


<div id="xxx"></div>
<span onclick="zmen()">Zmen obrazek</span>
</body>
</html>

Co mi das vymenou? :)
Lolitta
Profil *
Heh, ani nevím jak ti poděkovat. Řekni si co bys chtěl :)
peta
Profil *
Lolitta Umis kreslit?
Fred
Profil
<start chat ot>Takže přeci jen naturálie ;-) </end chat ot>
peta
Profil *
Fred Mno, tva zprava neni o nic min <start chat ot> jako nase :)))
HSilent
Profil *
Heh, no proč ?? :)
HSilent
Profil *
Heh, no proč ?? :)
Lolitta
Profil *
Sorry, to tu zůstalo po bráchovi.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0