Autor Zpráva
johnl
Profil
Dobrý den, chci se zeptat jestli se dá nějak použív v extérním JS odkaz?? Mám tento soubor na více jak 50. stránkách a nechci každou stranu zvlášť upravovat? Děkuji za odpověd...
cistax
Profil
Řekl bych že ano, otázkou je ale jak :D
Chamurappi
Profil
Reaguji na johnla:
Asi nerozumím zadání. Jaký odkaz? Jak ho chceš použít?
Bubák
Profil
Možná ti pomůže window.location, ale raději lépe popiš svůj problém.
peta
Profil
externi JS
jakpsatweb.cz - javascript - vlozeni externiho javascript souboru

odkaz generovany JS
jakpsatweb.cz - javascript - vlozeni externiho javascript souboru
a druha cast je slozitejsi, jakym zpusobem odkaz vypisujes? document.write, innerHTML, getElementById, getElementByTagName('body')[0]... ?
Nejlepe odkaz na stranku.
Johnl
Profil *
V tom, je ten problém, mám v patičce (asi na 30 stránkách) vložný extérní JS (abych každou tranu nemusl upravovat zvláš't) a v tom souboru by měl být odkaz (<a href="..."...) ale neím, jak to udělat. Mám použít notmální ducoument wri.te...,nebo spíš otázka zní jak to udělat... :) Snad jste to pochopili... :)
Yur4Y
Profil
Nie, document.write by som nepoužíval. Vyskúšajte vytvoriť element pomocou document.createElement a vložiť ho do stránky pomocou appendChild alebo insertBefore. Pokiaľ by ste potrebovali pomôcť, priložte prosím aj odkaz na stránku. Viac vám zatiaľ povedať neviem, nepoznám štruktúru vášho HTML dokumentu.
johnl
Profil
Odkaz na web tu byl už tolikrát, že mi je sem moderátoři zakazujou psá:D :D Ale znovu (doufám že mi ho moderátoři nesmažou :D) je to JohnBlog skript (http://johnblog.wz.cz/akt.js) je vložen na každé stránce v patičce jenže až web bude mít např. více jak 50 stránek nebudu každou patičku zvlášť upravovat... Jenže jsem se zastavi právě na vytvoření odkazu...
Bubák
Profil
Myslíš tohle?
document.write("<a href='http://jpw.cz'>Jak psát web</a>")

Ale vyhledávače přes takovou prosárnu neprojdou, pokud nechceš měnit patičku na 50 stránkách ručně, můžeš použít třebas jednoduchou PHP funkci INCLUDE.
peta
Profil
jakpsatweb.cz - javascript - vlozeni externiho javascript souboru
jakpsatweb.cz - javascript - priklady - na document.write
jakpsatweb.cz - javascript - priklady - na vytvoreni funkce
Ja bych to dal naopak na zacatek do head a volal to pres BODY onload. Tim se to nemusi hledat na konci.
Druha moznost je dat to na konec, pak se to da vypsat primo bez funkce, jen vlozenim tagu na externi JS.
Chamurappi
Profil
Reaguji na peta:
Ja bych to dal naopak na zacatek do head a volal to pres BODY onload.
Volat document.write až při události onload je hodně špatný nápad.


Reaguji na Yur4Ye:
document.write by som nepoužíval
Proč ne?

Vyskúšajte vytvoriť element pomocou document.createElement a vložiť ho do stránky pomocou appendChild
To je pracnější a pomalejší. Musel by čekat na onload (nebo na donačtení DOMu).

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: