Autor Zpráva
Grr
Profil *
Dobry den lze pomocí funkce dir() nacist nazvy souboru v mem pocitaci treba ve slozce C:/Documents and Settings/Administrator/Plocha/jj ? pokud ne nevíte o nějaké funkci která to umí a jestli to lze vůbec nějak udělat?? předem děkuji za odpovědi
AM_
Profil
Ne a dobře že to nejde, to by pak kdejaká webová stránka hezky přečetla co máš všechno na disku a to by rozhodně nebylo dobře. JavaScript k souborům na počítači, kde je spuštěn, žádný přístup nemá, jediná možnost ukládání dat je skrz cookies.
Grr
Profil *
Ne a dobře že to nejde, to by pak kdejaká webová stránka hezky přečetla co máš všechno na disku a to by rozhodně nebylo dobře. JavaScript k souborům na počítači, kde je spuštěn, žádný přístup nemá, jediná možnost ukládání dat je skrz cookies.
njn taky jsem si rikal ze to je blbost ale kámos nevo mlel tak jsem to skusil no:-D
peta
Profil
Grr
Ono to mozna kdysi slo, v IE. Jenze
- pokud si dokaze stranka nacist seznam souboru na disku a pak je odeslat nekomu, pak je to kradez, vir a tohle prohlizec nesmi dovolit
- pokud stranka dokaze soubor spustit, pak je to vir
- pokud dokaze stranka rici odkud se na nic dostalo a kam se smerovalo a neni to pres odkaz, pak je to vir (tohle bohuzel prohlizece dovoli), protoze ty se muzes presunout na nezabezpecenou stranku. Pokud o teto strance informuje majitele te, ze ktere jsi odesel, pak si ji muze u sebe dat do prohlizece a provest, co se mu zlibi. jinymi slovy, to, co delaji dneska pocitadla povazuji za rizikove.

Nektere tyto veci prohlizec umoznuje a neni to dobre. Zvlast IE nema respekt a umoznuje pres ActiveX provadet neco jako win-update, pri kterem spousti EXE z disku. To podobne pro SWF, PDF a jine pluginy. Pokud budes mit zavirovany komp, tak to bude zrejme prave diky teto technologii.
Dokonce jsem zaslechl zvesti, ze plugin pro PDF pro FF se take spousti jako exe a ze to snad melo za pricinu natahani viru do pocitace. Takze ruce pryc od MS, Adobe a jinych hazardnich firem, jestli mas rad sva data.
_es
Profil
Grr
Ak ide o JavaScript, tak to ide, no nie cez prehliadač, ale cez špeciálny interpret JS vo Windowse. Malo by na to stačiť vytvoriť správny súbor s príponou js.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: