Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
jak zjistit jestly existuje proměnná X?

if(existuje proměnná X?) {
příkazy prováděné při splnění podmínky;
}
else {
příkazy prováděné při nesplnění podmínky;
}
peta
Profil *
Anonymní
1. if (x) {...} else {...} //vraci existenci
2. if (Boolean(x)) {...} else {...} //vraci true, pokud existuje
3. y=x?"ok":"chyba" //rychle prirazeni hodnoty na zaklade existence X

Pouziti treba pro vstup z klavesnice:
function klavesa(e)
{if (!e) var e=window.event;
e=e.charCode?e.charCode:e.keyCode?e.keyCode:e.which; //Moz,IE,NN
}
document.onkeydown = klavesa;

Kde nastanou takovehle zajimave udalosti...
- pokud je prohlizec IE, tak hodnota "e" neexistuje, neni predana, musi se vytvorit pres "var" a zrovna se ji priradi window.event
- pokud je to cokoliv jine, tak se vytvori e, a dostane obsah eventu (zkratka druhy typ www prohlizece, dalsi bys musel resit pres DOM)
druhy radek pak je...
- pokud existuje Moz charCode, dej do e charcode, pokud nee, ale pokud existuje IE keycode, pouzij keycode. A pokud nee, tak pouzij NN which ... pro ziskani kodu zmacknute klavesy.
Anonymní
Profil *
tomu nerozumím
nefunguje to
DoubleThink
Profil *
Nejprv si ujasni ve kterém programovacím jazyku to chceš.
peta
Profil *
Anonymní Cemu nerozumis? Mas tam 1,2,3 moznost a mas tam priklad pouziti.
Tomu nerozumis, cemu nerozumis, protoze neumis odpovedet celou vetou a napsat, cemu nerozumis :)

Mozna by bylo fajn pripojit odkaz na "jednoduchy" priklad, ktery ti nefunguje. (nikdo tu nebude lustit 100 radkovy script)
A jestli ma "Double" pravdu, nakonec se ukaze, ze ty to vlastne chces do PHPcka, nejspis, a pises do fora o javascriptu :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0