Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
tomasekkk Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 6. 2009, 15:40:35
Ahoj, hledám na google i jinde, ale nedaří se mi najít javascript kód. Mám udělaný script, který mi z databáze tahá cenu za zboží, potřeboval bych udělat takový script, kde se mi po celém načtení stránky teprve zobrazí cena, kterou bych měl v nějaké javascript proměné a místo ceny (do úplného načtení) by se zobrazovala zpráva např. čekejte prosím, načítám cenu z databáze. Prodlevu mám v php pomocí funkce SLEEP, ale pokud lze např. i v javascriptu nastavit prodlevu např. 6 vteřin a po této době by se cena načetla, není problém. Děkuji za případný návod jak na to ... Javascript moc neovládám
|
||
fajzen Profil |
#2 · Zasláno: 4. 6. 2009, 09:53:31
preštuduj si časovanie v JS
inak môj osobný názor je, že robiť akékoľvek omeškanie na internetovej stránke je zbytočné, priam kontraproduktívne, ak ide o informačnú stránku, a to už nehovorím o prerušení v PHP skripte... mal by si si naozaj rozmyslieť, či to tam naozaj potrebuješ a či tým skôr nestratíš netrpezlivých návštevníkov, ktorí než by mali pár sekúnd počkať, radšej odídu inam ;) |
||
Tomasekkkk Profil * |
#3 · Zasláno: 4. 6. 2009, 10:18:25
fajzen
Ahoj, jde o to, ze to neni primo ESHOP, ale stranky, kde budou ceny z naseho skladu a nechceme, aby konkurence o ktere vime hledela stale na nas web a zjistovala ceny, omezeni pro jejich IP a pro IP ktere nejvice hledaji a mame podezreni, chceme takto "omezovat", právě o to jde ... |
||
fajzen Profil |
#4 · Zasláno: 4. 6. 2009, 10:32:12 · Upravil/a: fajzen
aha, ok, tak sa pokúsim načrtnúť riešenie:
do tagu doby pôjde niečo takéto: <body onload="setTimeout('document.getElementById(\'cena\').innerHTML= \'<?php echo $cena; ?>\'', 6*1000);"> toto po načítaní stránky spustí odpočítavanie 6 sekúnd a potom do elementu s id cena vloží nejaký reťazec- v tomto prípade hodnotu PHP premennej $cena, čo bude predstavovať cenu toho produktu... v elemente s id cena môže byť napríklad: Cena: <span id="cena">čekejte prosím, načítám cenu z databáze...</span> |
||
Tomasekkkk Profil * |
#5 · Zasláno: 4. 6. 2009, 11:32:44
fajzen
Díky moc, to je přesně ono ;o) |
||
_es Profil |
#6 · Zasláno: 4. 6. 2009, 12:15:23
Tomasekkkk
„Díky moc, to je přesně ono ;o)“ Tá konkurencia si to oneskorenie ľahko zruší. Čo keď príde na váš web návštevník s vypnutým JavaScriptom? Možno po nejakej minúte čakania na "načítanie z databázy" to radšej kúpi u tej vašej konkurencie. |
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 4. 6. 2009, 12:40:29
Reaguji na Tomaskkkka:
V dnešní době převládá spíš trend, že obchody dávají všechny informace o zboží do XML, aby si je mohli přebírat vyhledávače zboží. Jakékoliv maskování ceny mi připadá jako cesta špatným směrem. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0