Autor Zpráva
Macro
Profil
Mam otazku:
povedzme ze mam javasriptovy subor (nazov subor.js), tento subor pouziva niekto z ineho webu.
Bolo by mozne nejak aby ked sa vykona kod v subor.js som zaznamenal jeho vykonanie?
ci uz zapis do suboru kde je ulozeny(cize u mna, kde mam subor.js)alebo nejak inac, napriklad ze by som dal do kodu nejaky php kod, ktory by to zapisal popripade do mojej db.

dakujem za odpoved
cistax
Profil
kdyz to ma koncovku *.js tak do toho asi ten script nedostanes, a bohuzel si myslim, ze zamezit sireni tveho kodu je nemozne, tedy pokud ho nestahnes z internetu. Muzes si zkusit zahrat na detektiva:-), kdyz zjistis kdy se tvuj skript pouzije tak prover IP, prolez pár webů, o kterých si myslíš že te znaji a vyzkousej vsechny js. Pripadne muzes na chvili vyradit skript z provozu a doufat, ze se ti nekdo ozve do navstevni knihy.
Jan Tvrdík
Profil
Macro:
Máš spoustu možností (všechny je ani psát nebudu).

Jak zaznamenat spuštění JS
1. JavaScriptem poslat GET požadavek na nějaký tvůj skript
2. Místo javascript.js používat javascript.php, který spuštění rovnou zaznamená

Jak zamezit spuštění
1. V JS kontrolovat location.href (nebo jak se to jmenuje) a pokud není na tvém webu, tak skript ukončit
2. Něco by se dalo vyřešit i přes .htaccess
fajzen
Profil
Nedá sa to zabezpečiť na 100%, ale ak dáš do toho js súboru niečo takéto:
if(location.hostname != 'www.tvoja_domena.cz')
  location.href= 'adresa, na ktoru sa presmeruje';

tak keď skript zistí, že nie je na tvojej doméne, presmeruje návštevníka inam (napr. na tvoje stránky)
avšak nedá sa zabrániť, aby si "zlodej" skript nestiahol z tvojich stránok, nezmazal tieto riadky a používal skript veselo ďalej...

Ďalším, ale ešte menej účinnejším spôsobom, ako sa dá brániť, je použiť súbor .htaccess a zabrániť tak hot-linkovaniu (odkazovaniu priamo na súbor na tvojej doméne z inej domény)
Macro
Profil
vdaka,
ale dam to na pravu mieru mne nejde o to zabranit aby mi niekto bral sript, ja len chcem vediet raz za cas, ze bol niekde spusteny (len koly mojej informovanosti)

To Jan Tvrdík
dik, skusim nejaky ten GET pozadavek, ak najdem k nemu priklad
Jan Tvrdík
Profil
Macro:
ak najdem k nemu priklad
Nejsnáze asi
var image = new Image();
image.src = "http://example.com/tvuj-script.php?url=" + escape(location.href);
Macro
Profil
super, presne to som potreboval diky moc

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0