Autor Zpráva
Jack06
Profil
Dobré odpoledne. Chci se zeptat mám na stránce funkce, a chtěl bych je spustit, anichž by se refreshovala stránky, nicméně nevím jak. Vím jaknačíst obsah z jiné stránky, ale jak když mám funkci a oncluck na spuštění ajaxu v jedné stránce. Jak napsat script, aby se spustila daná funkce, třeba function addtext(){print"přidaný text";} ?? děkuji
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Asi nerozumím dotazu.

print"přidaný text";
Volání funkce se v JS píše jinak a žádná funkce jménem „print“ neexistuje. Existuje metoda document.write, která ale není moc použitelná při onclicku.
Jack06
Profil
Chamurappi
Mno nechápeš :-).. Mám na stránce nějakou funkci v php, a potřeboval bych ji spustit, anichž by se stránka reloadovala.
fuckin
Profil
jinymi slovy potrebujes ziskat vystup z php skriptu pres ajax?
Resil bych to pres jquery ktere ma ajax vyreseny elegantne, nekdo sice muze namitnout ze je to zbytecne ale ja to spis vidim jako ulehceni prace.
Jack06
Profil
fuckin
když já nepotřebuji nic složitého tam cpát a používat jquery které je tak rozsáhlě nevím mno..
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jacka06:
Mám na stránce nějakou funkci v php, a potřeboval bych ji spustit, anichž by se stránka reloadovala
Ano, tohle je obecné (skoro učebnicové) zadání na AJAX. Takže stačí, když si najdeš jakoukoliv implementaci AJAXu.
Můžeš si třeba upravit univerzální funkci pro AJAX.


Reaguji na fuckina:
nekdo sice muze namitnout ze je to zbytecne
Ano, je.
Jack06
Profil
Chamurappi
pořád nechápu jak tím spustím funkci v tom samém souboru, ve ktérém jsem.. Nechci aby se mi načetl ten soubor, pouze funkce v něm. A ta funkce bude v php a ne v js :-(

Asi to nějak nechápu :-(
Ofi
Profil
jestli to dobře chápu tak chceš načíst script který je v té samé stránce ze které ho chceš načíst ale nechceš refreshovat?

mno mohlo by to jít takto:
stranka.php:
<?php
   if(isset($_GET['neco'] {
       script
} else {
      obsah stránky včetně AJAXU, který odešle pomocí GET proměnnou neco s hodnotou třeba 1 do stranka.php, nebo to můžeš udělat pomocí POST to už je na tobě.
}
?>


osobně bych ti ale doporučil tu funkci php mít v jinym souboru...jestli chceš nějakou ukázku řekni si...ale myslim že takhle se to dá pochopit.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: