Autor Zpráva
zawin
Profil
Zdravim mam takyto java script

<img src="images/dicea.gif" alt="Kroutící se kocka">
<br>
      <button onClick="Zastav();"> Zastav </button>

<tr>
<td align=center width=33%>
    <p id="kocka"> </p>
<script type="text/javascript">
  function Zastav () {
    var pole = [];
    for (var i = 1;i < 7;i++) {pole[i] = "<img src='images/dice"+i+".gif' alt='"+i+"'>";}
    document.getElementById("kocka").innerHTML = pole[Math.floor(Math.random()*pole.length)];

  }
</script>



Potreboval by som ho ale spravit tak ze ked kliknem na tlacitko Zastav tak aby sa nahodne vygenerovali cisla 3 kociek (teraz sa vygeneruje len jedna) a aby sa nasledne cisla tychto 3 kociek scitali a zobrazili. V javascripte sa vobec nevyznam a neviem ako to spravit.
Dakujem za pomoc
sysel
Profil
Prepáčtě, zawin, vo Vašom skripte nikde nevidím pokus generovat náhodné číslo po tri razy. Keby som to riešil naozaj primitívne pridal by som dva razy ten 12 ty riadok, modifikovaný takto:
document.getElementById("kocka").innerHTML += pole[Math.floor(Math.random()*pole.length)];

Veľa šťastia
zawin
Profil
Dakujem funguje to :)
Ale este ostava ta posledna vec ako mam scitat teraz tie 3 nahodne vygenerovane cisla?
sysel
Profil
Aha, no to som naozaj zabudol, lebo pri čítaní kódu som nikde nevidel, že by ste si tie čísla pamätali. To byste možno zrobili:
....
    var a=Math.floor(Math.random()*pole.length);
    var b=Math.floor(Math.random()*pole.length);
    var c=Math.floor(Math.random()*pole.length);
    document.getElementById("kocka").innerHTML = pole[a]+pole[b]+pole[c];
    alert(a+b+c);
.....


Podrobnosti si, prosím, upravte :-)
zawin
Profil
Asi som s toho uz fakt sprosty ale ako zobrazim ten text pod tymy kockami a nie do vyskakovacieho okna? :)
sysel
Profil
Na doplnenie: numericky čílované polia sa v JavaScripte počítajů od nuly, teda sa snadno pristane, že sa budete musiet vyporiadat s neexitujúcim prvkom pole[0]
sysel
Profil
:-)
document.getElementById("kocka").innerHTML = pole[a]+pole[b]+pole[c]+"<br>Hodili ste: "+(a+b+c);


Ale musím povedať, že ak by som to mal celé napísat ja, teda by to bolo celkom prerobené :-)
zawin
Profil
Dakujem velmi pekne :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: