Autor Zpráva
Ofi
Profil
Mám tu jeden zapeklitý příklad:
Vytvářím si vlastní lightbox. jen takový jednoduchý ale narazil jsem na jeden problém (vlastně jediný).
zatím mám toto: http://eforce.over.cz/veci/loader.html(obrázky jsou 2Mpx takže se vám to může načítat déle v tom LightBoxu)
a na tom už vidíte co je můj problém - počítám zarovnání místa pro fotku podle offsetHeight - což pokud stránka nemá scroller bar je v pořádku a funguje to dobře, ale pokud se scrolluje - tak vidíte co se stane..

potřebuji nějak zjistit výšku pouze "VIDITELNÉ ČÁSTI STRÁNEK" a potřebuji nastavit pozici obrázku tak aby se objevil přesně uprostřed té viditelné plochy nehledě na to - jestli máme odrolováno do půlky nebo upe dolu - ale prostě aby se mi vždycky dal přesně doprostřed toho viditelného(nemusí tam být fixně - takže když kliknu na button otevře se lightbox uprostřed viditelné plochy a když budu rolovat tak ať pak klidně odroluje pryč xD)...pro jistotu jsem udělal obrzek abychom si rozuměli:
http://eforce.over.cz/veci/ilu.jpg

mě napadlo jedině zjistit rozlišení prohlížeče - a na to existují jisté standarty kolik je viditelná plocha - použít standart, spočítat margin-top(podle velikosti obrázku). pak použít position: fixed - která ale nefunguje v IE 6. To by však nebylo spolehlivé...
Ofi
Profil
tak jsem pár hodin na netu hledal a nic - tak jsem založil tento příspěvěk, a hledal dál - nakonec jsem se toho dopídil a pojistil si všechny prohlížečový varianty (plus minus) kdyby se chtěl někdo podívat na kod tak
http://eforce.over.cz/veci/loader.html
a hodil jsem tam komentáře takže si to klidně můžete zkopčit či poupravit, převzít, jak je libo...

no a já to teď jdu hodit k nějaký provizorní fotogalerce a vyřešit (vytvořit) "next" "previous" tlacitka :)

jo a chtěl jsem poprosit, kdyby někdo věděl jak udělat, aby se při načítání tý plochy a obrázku rozmazalo všechno zaní tak pište prosím. akorát si nejsem jist teď jestli to jde nějakej blur filter nebo něco takového...
Ofi
Profil
Tak je tam "finální verze" - jediný co jsem eště nestih je udělat mizení navigačních tlačítek a to tam donahraju později. // enjoy :)
http://eforce.over.cz/veci/loader.html

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: