Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil
Začínám s JavaScriptem
a chtěl bych se zeptat na dvě věcí

Vím jak do CSS dokopat jinou hodnotu ale můžu tu hodnoutu nejdříve zjistit provést matematickou operaci a poté vrátit ?

Může javascript zjišťovat hodnoty SESSIONS ?

Moderátor Chamurappi: „Javasrcipt dvě otázky“ — proč píšeš do titulku počet otázek a kategorii, do které jsi dotaz měl zařadit (ale nezařadil)? Vystihuje to snad podstatu dotazu? Ne.
fuckin
Profil
1) ano ale ne primo v css, to by sis pridal praci. Nej to je pres atribut style.

2)ne nemuze, js nemuze komunikovat se serverem.
Jan Tvrdík
Profil
Alastor_Kopal:
Může javascript zjišťovat hodnoty SESSIONS ?
Ne přímo. Může ale přes AJAX požádat nějaký skript, aby mu tu hodnotu řekl.

fuckin:
js nemuze komunikovat se serverem
Není pravda, komunikaci se serverem řeší AJAX.
fuckin
Profil
Jan Tvrdík
Samozrejme, on se ale bavi o js, nikoli o ajaxu...a samotny httprequest a js ti stejne bude bez php k nicemu.

Js nema s XHR nic spolecneho takze odpoved zni - ne,nemuze.
Alastor_Kopal
Profil
1) ano ale ne primo v css, to by sis pridal praci. Nej to je pres atribut style.
dobře ale jak zjistit tu hodnotu třeba top ?

mám
document.getElementById('element').style.top ale jak z něj vyzvednout hodnotu ?
Yur4Y
Profil
var elem = document.getElementById('element');
var elem_top = (elem.currentStyle) ? elem.currentStyle.top : getComputedStyle(elem, null).top;
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alastora_Kopala:
můžu tu hodnoutu nejdříve zjistit provést matematickou operaci a poté vrátit ?
Hodnotu ze stylopisu nijak pohodlně zjistit nejde, doporučuji ti se tomu vyhnout. Na co to potřebuješ?
Snadno jdou zjistit jen hodnoty z atributu style.
Alastor_Kopal
Profil
Mám objekt který pozicuji na obrázku. Hodnoty jsou uloženy v databázi a (jak jsem zjistil z [#7]) dám hodnoty mezi <style></style>

teď pomocí šipek chci s objektem pohybovat

<script>
function prechod(event)
{
  switch(event.keyCode) {
    case 37: break; // bola stlačená šípka doľava
    case 38: break; // bola stlačená šípka hore
    case 39: break; // bola stlačená šípka doprava
    case 40: break; // bola stlačená šípka dole
  }
}
</script>


Potom po 500 milisekundách budu zvyšovat nebo snižovat pozici top nebo left podle toho jestli chce nahoru nebo dolu
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alastora_Kopala:
Dotyčný objekt je pozicovaný absolutně? Pokud ano, můžeš měnit jeho margin, tzn. vycházet z nuly a pamatovat si někde, o kolik jsi ho posunul.

(jak jsem zjistil z [#7]) dám hodnoty mezi <style></style>
Nevím, jestli jsi to pochopil správně, já psal o atributu style, nikoliv o elementu <style>.
Alastor_Kopal
Profil
jo zvyšuji hodnotu margin ale když se podíváte na http://www.magic-quest.kx.cz/uceni/ a zmáčknete jakoukoliv klávesu tak vidíte že se začne pohybovat od kraje ne od pozice 30px x 30px
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alastora_Kopala:
Výchozí margin by měl být nulový. A nebo dej do proměnné poziceX po načtení stránky stejnou hodnotu jako máš v marginu.
khubajsn
Profil *
Mimo téma (Offtopic):
Nekopíruj obrázky z DarkElfa!
Alastor_Kopal
Profil
Výchozí margin by měl být nulový. A nebo dej do proměnné poziceX po načtení stránky stejnou hodnotu jako máš v marginu.
Počkej margin začíná na nule ale proměnná poziceX nemůže začínat na nule ta musí začínat na hodnotě která je uložena v databázi

Mimo téma (Offtopic):
Nekopíruj obrázky z DarkElfa!

Jo tyto obrázky jsou tam umístěny jako provizorní. Omlouvám se všem co hrají DarkElf. Až hru spustín nebudou tam - tu registraci stejně musím celou překopat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: