Autor Zpráva
adams
Profil
jak tento script upravím aby se mi místo přísloví zobrazovaly obrazky, vím že to de pres php ale to neumím

<script>

prislovi = new Array(
"Odborník je člověk, který ví, co v daném oboru neumí.", // odděleno čárkami
"Hudba zdvojnásobí každý příběh.",
"U ohně je jeden hlas lepší než tři kytary.",
"Jeden obrázek se stahuje stejně dlouho jako tisíc slov.",
"Neexistuje něco jako hloupá otázka."
);

// výpočet, které přísloví se bude vypisovat
index = Math.floor(Math.random()*prislovi.length);

// zápis do dokumentu
document.write(prislovi[index]);

</script>
habendorf
Profil
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<script>
var pict = new Array("smah01.jpg","smah02.jpg","smah03.jpg");
index = Math.floor(Math.random()*pict.length);
</script>
</head>
<body>
<img src="" id="nevolte-socany" />
<script>
document.getElementById('nevolte-socany').src=pict[index];
</script>
</body>
</html>

Třeba tak.
peta
Profil *
habendorf
Hm, uzasny :) Co treba (preload, asi nebude treba) a jen 1 zapis script? :) Co treba chyba id s minuskem? co treba pro rychlejsi nacitani width, height?

adams Jeho reseni je fajn, navod.
Spis bych ho ale upravil...

<html>
<head><title>xxx</title></head>
<body>
<script>
document.write('<img src="obrazek"+Math.floor(Math.random()*20)+".jpg" width="300" height="200" alt="obrazek">');
</script>
</body>
</html>
peta
Profil *
chybicka, s apostrofy :)
document.write('<img src="obrazek'+Math.floor(Math.random()*20)+'.jpg" width="300" height="200" alt="obrazek">');
habendorf
Profil
peta:

Co treba chyba id s minuskem?
Už jsem ti tady jednou někde psal, že minus v id ničemu nevadí, takže klid.

document.write('<img src="obrazek'+Math.floor(Math.random()*20)+'.jpg" width="300" height="200" alt="obrazek">');
Naopak jsem zvědav jak v xhtml bude chodit document.write, kterému jsem se právě vyhnul.

co treba pro rychlejsi nacitani width, height
Pochop konečně že tady jde o modelové řešení. Rozměry si tam každý doplní sám, tady jde o princip. Ale když už to chceš mermomocí komplet, tak jsi zapomněl na title.
A alt="obrazek" stejný pro všechny obrázky taky není zrovna úžasný. Navíc předpokládáš u všech obrázků stejný rozměry, což v praxi asi nebude.

Takže asi tak.
peta
Profil *
habendorf
Minusko bych urcite pro ID nepouzival. Jak znam programovaci jazyky a systemy, tak ty uznavaji azAZ09_ a vetsinou nic dalsi. Je mozny, ze v tohle pripade mozna...

>Naopak jsem zvědav jak v xhtml bude chodit document.write, kterému jsem se právě vyhnul.
V uvedenem prikladu, ktery pouziva nema s document.write zadne problemy

>jde o princip
Chapu, proti tomu nic :) Tve reseni je dobre, jen to mas 2x ten samy kod.
>Ale když už to chceš mermomocí komplet, tak jsi zapomněl na title.
tvoje nepozornost, mam. Spravne by melo byt jeste type u script
>Ale když už to chceš mermomocí komplet, tak jsi zapomněl na title.
predpokladam, ze se jedna o nejakou prezentaci, kde nema smysl davat v celku alt vubec, ale tak po spravnosti...
> Navíc předpokládáš u všech obrázků stejný rozměry, což v praxi asi nebude.
Ano, to se predpoklada a bylo by to take nejlepsi. Uplne neskaredsi je stranka, kdyz ma kazdy obrazek jiny.

Samozrejme kdyby za neco stal, najde si v google slideshow javascript example image ... a to mu par stranek vyhodi (misto slideshow treba random)
habendorf
Profil
Ale když už to chceš mermomocí komplet, tak jsi zapomněl na title.
tvoje nepozornost, mam. Spravne by melo byt jeste type u script

Měl jsem na mysli title u obrázku.

Uplne neskaredsi je stranka, kdyz ma kazdy obrazek jiny.
Jenže tady bude vždy jen jeden.

Nicméně jde o to pomoci tazateli a ne si tady navzájem něco předhazovat. To je můj poslední příspěvek k tomuto tématu, howgh.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.