Autor Zpráva
slovakCZ
Profil
Dobry den, chtel jsem se zepat, jak do tohoto skriptu vlozit obrazek... je to skript, ktery pri najeti na text, otevre nove okno (napovedu) s nejakym textem... ale ja bych chtel, aby pri najeti otevrel napovedu s obrazek, omvsem nejak se mi nedari to zprovoznit...
zde je priklad jak to vypada (s textem) (pri najeti na text INFO vyjede okno s napovedou:
http://clubpeto.net/tvorba-web-stranok-webdesign/
zdrojovy kod zde je asi zbytecne uvadet, kdyz je vse videt na te strance... ale jen pro upresneni, jedna se o
JS:
http://clubpeto.net/js/tooltip.js
CSS:
http://clubpeto.net/css/style.css
a html kod:
<em onmouseover="tooltip.show('text napovedy');" onmouseout="tooltip.hide();">INFO</em>

a misto toho TEXT napovedy potrebuju dat kod:
<img src="images/ja.jpg" width="300" height="300" alt="" />
nejspise je tam problem s hranatymi zavorkami a uvozovkami u toho obrazku, v JS se nevyznam, takze se zkusim obratit na radu sem...

predem dekuji za jakoukoliv pomoc (popr misto IMG bych tam mohl dat DIV s danou tridou kde bych v CSS souboru definoval obrazek jako background, ovsem to mi take jaksi neslo)..

jeste jednou dekuji za ochotu

Tom

Moderátor Str4wberry: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
slovakCZ
Profil
aha, tak jak jsem zjistil tak to nebylo az tak tezke.. :o) stacilo vlozit tag obrazku bez uvozovek.. tedy takto:
<img src=images/ja.jpg width=300 height=300 alt= /> a vse jde OK :)
slovakCZ
Profil
aha, tak jsem zjistil, ze problem je ve validite.. kdyz chyb uvozovky, tak webova stranka nebude validni a to bych nerad... nemate nekdo nejaky napad jak toto opravit?
Chamurappi
Profil
Reaguji na slovakaCZ:
kdyz chyb uvozovky, tak webova stranka nebude validni
Mohl bys to nějak blíž vysvětlit? (Třeba odkazem na živou ukázku?) Vyhodil jsi uvozovky, aby ti neukončovali hodnotu atributu, do kterého jsi napral tu HTML značku, ne?
Validátor přeci neposuzuje kód, který se vygeneruje skriptem při najetí myší.

a to bych nerad
Proč se o validitu snažíš? Jinak máš kód skutečně validní?
slovakCZ
Profil
ano, ukazku ukazat mohu...
http://ukazka.studior.cz/
vytvoril jsem velmi jednoduchy html dokument s ukazkou... jinak web mam validni az na tento kousek skriptu... zkuste najet mysi na zvyrazneny "TENTO TEXT" vyjede takove okenko s "napovedou" a v nem je obazek... v kodu je videt, ze jsem to vyresil bez uvozovek, tedy:
<img src=images/icons/gimp.png width=30 height=30 class=infobox_img alt=CorelDraw />
a funguje to OK... kdyz jsem do tohoto kodu dal uvozovky (napr width="30" height="30".....) tak mi to ve skriptu vyhodi chybu... obrazek se nezobrazi... bez techto uvozovek to sice funguje, ale bohuzel web neni validni viz:
http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fukazka.studior.cz%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

o validitu se snazim proto, ze jsem to nekomu slibil a byl to jeho pozadavek..
Chamurappi
Profil
Reaguji na slovakaCZ:
kdyz jsem do tohoto kodu dal uvozovky (napr width="30" height="30".....) tak mi to ve skriptu vyhodi chybu
Samozřejmě, protože těmi uvozovkami ukončíš atribut onmouseover.
Jestli chceš dostat uvozovky do hodnoty atributu, musíš použít entitu (tedy asi „&quot;“). Nicméně validátoru je opravdu fuk, jak vypadá kód generovaný skriptem, na chybějící uvozovky si nestěžuje.

o validitu se snazim proto, ze jsem to nekomu slibil a byl to jeho pozadavek..
Žádal skutečnou validitu, nebo jen chtěl, abys podřídil kód té nestandardní anomálii běžící na validator.w3.org?

Oficiálnímu validátoru se zjevně nelíbí, že dáváš do hodnoty atributu menšítko. Kecá ti. V HTML nevadí a ty používáš HTML. Chceš-li mu zacpat ústa, zapiš menšítko entitou (tedy asi „&lt;“). Nebo můžeš obalit celý kus nevalidního kódu mezi „<?puf >“ a „<?pif?>“ a oficiální validátor z toho bude paf. Nedodržuje stejné specifikace jako prohlížeče, takže je snadné ho obelstít.
slovakCZ
Profil
dkeuju za radu, vyzkousim...
takze jsem pochopil ze "oficialnim" validatorem W3 se ridit az zas tak nemam a spis prejit na http://validator.webylon.info ??
Chamurappi
Profil
Reaguji na slovakaCZ:
Záleží-li ti skutečně na validitě, ručím za správnost českého validátoru.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: