| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| maks Profil |
Ahoj,
mám v URL hash - domena.cz/stranka#hash a potřeboval bych na jeho základě aktivovat option v selectu, který má stejný nějaký atribut (asi id?) - přidat selected="selected", ale bohužel nevím jak. Našel jsem, že zjištění hashe se dělá pomocí location.hash, ale nevím, jak to propojit s tím selectem. <select> <option id="aa">aa</option> <option id="bb">bb</option> <option id="hash">hash</option> </select> Pokud bude v URL za # aa, bude selected první, pokud tam bude "bb", bude selected druhý a pokud "hash", bude selected třetí. Děkuji |
||
| Joker Profil |
#2 · Zasláno: 15. 7. 2009, 17:49:13
Překvapivě:
document.getElementById(id).selected = "selected"; hodnota id se získá z toho hashe |
||
| Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 15. 7. 2009, 17:49:26 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na makse:
I s omezením, že vybraný element musí být <OPTION>, bude skript vypadat takto: var cil = document.getElementById(location.hash.substr(1)); if(cil && cil.tagName == "OPTION") cil.selected = true; Reaguji na Jokera: Proč dáváš do selected řetězec? Tam patří vždy boolean hodnota. |
||
| maks Profil |
#4 · Zasláno: 15. 7. 2009, 18:25:59 · Upravil/a: maks
Chamurappi
„I s omezením, že vybraný element musí být <OPTION>, bude skript vypadat takto: “ JS od tebe jsem přidal do <head>, ale ještě to asi bude chtít něco přidat k tomu selectu/optionu? JS není moje silná stránka, omlouvám se za možná hloupé dotazy. Joker „Překvapivě:“ zkoušel jsem set/getAttribute, tohle mě skutečně společně s mojí neznalostí nemohlo ani omylem napadnout :) Ani u tebe nevím, kam s tím řádkem kódu. :o( Jinak vám oběma moc děkuji za vaší trplivost. |
||
| Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 15. 7. 2009, 18:31:32
Reaguji na makse:
„JS od tebe jsem přidal do <head>“ Dej ho až za <select>. Vykonává se okamžitě při načítání a nemůže pracovat s něčím, co na stránce ještě neexistuje. „zkoušel jsem set/getAttribute“ Tyto metody se nevyplatí používat skoro na nic. |
||
|
Časová prodleva: 17 let
|
|||
0