Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
marfy Profil |
#1 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:09:27
Ahoj. Mám stránky s ubytováním a chtěl bych nějak zajistit, když lidi odchází ze stránky (zmážknou křížek, zmáčknou domovskou stránku atd...) prostě odejdou, zobrazil by se jim formlář s dotazem proč si u nás neobjednali pobyt.
Šlo by něco takového vymyslet? Děkuji viz.: www.chata-sachovka.cz |
||
kajaman Profil |
#2 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:22:13
no, když odcházím z webu a vyplivne to na mě další formulář, považoval bych to osobně
za obtěžování. ale když myslíš .... snad by to šlo JS událostí onUnload |
||
jso Profil * |
#3 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:26:27
kajaman
ano, ale pozor na to, že onUnload nastane dle mého i při refreshi stránky. |
||
marfy Profil |
#4 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:32:05
„snad by to šlo JS událostí onUnload“
onUnload jsem zkoušel a ten se spustí ikdyž např. procházím menu „osobně za obtěžování“ no když odejdou z webu o ubytování, tak se tam nejspíše už nevrátí, tak se jich aspon zkusím zeptat, proč o mé služby nemají zájem. (při nějakém neúspěchu bych to samo zrušil) |
||
_es Profil |
#5 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:49:04
marfy
„onUnload jsem zkoušel a ten se spustí ikdyž např. procházím menu “ Tak ho musíš vždy deaktivovať keď sa klikne na odkaz na stránke. |
||
marfy Profil |
#6 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:51:31
„Tak ho musíš vždy deaktivovať keď sa klikne na odkaz na stránke.“
To se dá udělat jak prosím? V javascriptu se moc nevyznám |
||
_es Profil |
#7 · Zasláno: 28. 7. 2009, 08:58:44 · Upravil/a: _es
marfy
Napríklad: <SCRIPT>window.onunload= function(){/*kód spustený pri onunload*/};</SCRIPT> <SCRIPT>window.onunload= function(){/*kód spustený pri onunload*/};</SCRIPT>
<a onclick="window.onunload=void 0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> |
||
marfy Profil |
Nějak to nemůžu zprovoznit, něco dělám špatně:
do hlavičky teda dám: <SCRIPT>window.onload= function(){alert("Dokument je načten")};</SCRIPT> /*alert tam mám jen pro zkoušku*/ <SCRIPT>window.onload= function(){alert("Dokument je načten")};</SCRIPT> /*alert tam mám jen pro zkoušku*/ odkaz <a onclick="window.onload=void 0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> <a onclick="window.onload=void 0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> při spuštění se mi to načetlo tak jsem do <body> dal: <body onload="window.onload=void 0;"> /*aby se to neukázalo při načtení stránky*/ <body onload="window.onload=void 0;"> /*aby se to neukázalo při načtení stránky*/ Všechno funguje jen se mi to u ostatních odkazů (kde nemám to onclick="window.onload=void 0;" nechce vyhodit tu hlášku Dík za ochotu jsem fakt lama |
||
Joker Profil |
#9 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:32:42
marfy:
Nemá to být spíš onunload, než onload? |
||
_es Profil |
#10 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:32:48
marfy
Pardon, pomýlil som sa, malo tam byť samozrejme window.onunload |
||
marfy Profil |
#11 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:41:38
Tak jsem to změnil na onunload a když kliknu na ten odkaz, stejně to vyhodí tu hlášku... :-(
|
||
_es Profil |
#12 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:46:19
marfy
Zmenil si to na oboch miestach aj v skripte aj v onclick? |
||
marfy Profil |
#13 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:47:48
ano, vypadá to takhle:
v hlavičce: <SCRIPT>window.onunload= function(){alert("Dokument je načten")};</SCRIPT> odkaz v menu: <a onclick="window.onunload=void 0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> |
||
Bubák Profil |
#14 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:53:09
„nechce vyhodit tu hlášku“
„stejně to vyhodí tu hlášku“ Nechápu. „Jak zobrazit formulář při odchodu ze stránek?“ Nepletete si ti stránky (website) s konkrétní stránkou? Buděš mít tulhe opruzovačku na stránce A, přejdu na stránku B, a vyskočí opruzovací formulář. Třeba ho i vyplním a znova se kouknu na stránku A, z ní přejdu na stránku C a zase vyskočí opruzovací formulář. Moc pěkné, pošlu tě do míst, kde končí záda! |
||
_es Profil |
#15 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:55:02 · Upravil/a: _es
Tá hláška by mal byť skôr "Dokument bude opuštěn", aby ťa to pri testovaní neplietlo.
Mne to funguje, pri kliknutí na odkaz hláška nenastane a pri zadaní nejakej inej adresy alebo po zavretí okna to dá hlášku. |
||
marfy Profil |
#16 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:56:15
„Bubák“
Teď to tu ale právě řešíme, aby ten script onunload, fungoval poze v případě, zmáčkne-li se křížek okna, nebo se zmáčkne domovská stránka... Jenomže to zatím nefunguje, kliknu na odkaz a hláška se mi ukáže (neměla by), takže něco je asi špatně v: <a onclick="window.onunload=void 0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> |
||
Joker Profil |
#17 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:57:36
Bubák:
„Buděš mít tulhe opruzovačku na stránce A, přejdu na stránku B, a vyskočí opruzovací formulář. Třeba ho i vyplním a znova se kouknu na stránku A, z ní přejdu na stránku C a zase vyskočí opruzovací formulář. Moc pěkné, pošlu tě do míst, kde končí záda!“ No tomu se právě snaží zabránit. marfy: „Jenomže to zatím nefunguje“ Nebyl by odkaz přímo na tu stránku? |
||
marfy Profil |
#18 · Zasláno: 28. 7. 2009, 09:59:59
„Nebyl by odkaz přímo na tu stránku?“
script co tu řešíme testuju doma ne na "ostro" _es: mohl bych tě poprosit abys mi to v indexu upravil aby to fungovalo? Ať to tu neřešíme týden než bych to pochopil. Děkuji http://www.edisk.cz/stahni/50522/index.html_9.28KB.html |
||
jso Profil * |
#19 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:04:13
Zkuste vyzkoušet konstrukci:
1<script type="text/javascript"> <script type="text/javascript">
window.onbeforeunload = function (evt) {
var message = 'Formular';
if (typeof evt == 'undefined') {
evt = window.event;
}
if (evt) {
evt.returnValue = message;
}
return message;
}
</script>
|
||
_es Profil |
#20 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:08:22
marfy
„script co tu řešíme testuju doma ne na "ostro" “ A čo ti bráni dať testovaciu verziu napríklad na www.chata-sachovka.cz/test/ a po čase to zmazať? Asi nikto nebude ochotný si kvôli tebe sťahovať nejaké súbory na disk. |
||
marfy Profil |
#21 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:10:10
„Zkuste vyzkoušet konstrukci: “
S touto konstrukcí to je stejné (hláška mi vyskočí, ikdyž kliknu na odkaz v MENU) |
||
marfy Profil |
#22 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:11:23
„A čo ti bráni dať testovaciu verziu napríklad na www.chata-sachovka.cz/test/ a po čase to zmazať?
Asi nikto nebude ochotný si kvôli tebe sťahovať nejaké súbory na disk.“ jej to mě nenapadlo, za chvílo to tam bude na: www.chata-sachovka.cz/test.html |
||
_es Profil |
#23 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:16:19 · Upravil/a: _es
Ešte môžeš vyskúšať iný prístup:
<SCRIPT>var x=1; window.onunload=function(){if(x){/*kód spustený pri onunload*/}};</SCRIPT> <SCRIPT>var x=1; window.onunload=function(){if(x){/*kód spustený pri onunload*/}};</SCRIPT>
<a onclick="x=0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a> |
||
marfy Profil |
#24 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:19:21 · Upravil/a: marfy
„<SCRIPT>var x=1; window.onunload=function(){if(x){/*kód spustený pri onunload*/}};</SCRIPT>
<a onclick="x=0;" href="./ubytovani-horni-becva.html">Ubytování</a>“ tak jsem to zkoušel a oba ty scripty fungují jak bych si představoval jen ve FF, v IE to vyhazuje hlášku hned ze začátku |
||
_es Profil |
#25 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:32:27
marfy
Ten posledný spôsob by ti predsa mal fungovať aj v IE, skús ho dať na tú testovaciu stránku. |
||
jso Profil * |
#26 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:36:55
marfy
Ano, toto tam není ošetřeno. Stačí implementace od _es, či něco podobného. |
||
marfy Profil |
#27 · Zasláno: 28. 7. 2009, 10:38:40
„Ten posledný spôsob by ti predsa mal fungovať aj v IE, skús ho dať na tú testovaciu stránku.“
Ten poslední reaguje na refresh, nešlo by to nějak ošetřit? jinak to funguje správně mám pocit |
||
_es Profil |
#28 · Zasláno: 28. 7. 2009, 12:09:08
marfy
S tým refreshom to zrejme nejako jednoducho nevyriešiš. Z bezpečnostných dôvodov asi nebude možné nejako zistiť, aká ďalšia stránka sa má načítať. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0