Autor Zpráva
Pinqui
Profil
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, když budu mít například span:
<span class="info" onmouseover="info(promene)"></span>


Jde mi o to, že bych v tom obsahu chtěl mít třeba nabídku odkazů, takže když se najede nad span, aby se vytvořil dějaký div(pozicoval se asi podle myše) a dalo se na něj najet a kliknout, když by se sjelo z tohoto spanu, nebo z vytvořeného divu, div by se zavřel nebo prostě zase vypazal.. Díky
Tin
Profil
nevím, jestli je rozumné řešit navigaci zrovna takhle....
<html>
<head>

<style>


div{
border: 2px solid red;
width: 300px;
position: absolute;
display: none;
}


span{
border: 1px dashed green;
}

</style>


<script>

function getin(idecko){
return document.getElementById(idecko);
}


function info(){
getin("div").style.left = event.clientX;
getin("div").style.top = event.clientY;
getin("div").style.display = "block";

}

</script>


</head>

<body>
<p>lorem ipsum a nějaký další text lahsvbalskj ah<br>sbfv aklhif 

ůllidhvbffdapihapdgůflgpbap iůůpdbpi<br>vbgapifdi bdibvdpifahg ůapidubpvidf aidbp 

ůiidahgpnbeatuíhbn pudfnb aůiabe aieb papi baehaeh</p>

<span class="info" onmouseover="info()">span</span>

<div id=div onmouseout="this.style.display='none'">div</div>

<p>lorem ipsum a nějaký další text lahsvbalskj ah<br>sbfv aklhif 

ůllidhvbffdapihapdgůflgpbap iůůpdbpi<br>vbgapifdi bdibvdpifahg ůapidubpvidf aidbp 

ůiidahgpnbeatuíhbn pudfnb aůiabe aieb papi baehaeh</p>

</body>
</html>
Pinqui
Profil
Jde o to že to má být dynamický seznam lidí přítomných na webu a při najetí na daný nick se zobrazit info o něm..

Nechce to vzít event.. event is undefined

Děkuji a jde nějak udělat, že to zmizí i když sjedu ze spanu??, aby to zmizelo když sjedu ze spanu mimo ten div, nebo z divu..?
Pinqui
Profil
Zkoušel jsem to trochu jinak:
http://beta.superpokec.cz/info.html

vše funguje, až nato, že když najedu na ten div tak to zmizí :-( a nevím proč nebo jak udělat, aby nezmizel.
fajzen
Profil
když najedu na ten div tak to zmizí
sú dve možnosti:
1. ten div napozicuješ tak, aby bola myš na ňom a funkciu clIn(), ktorá ten div skrýva, nedáš na na ten span, ale na onmouseout divu
2. v tom dive dáš na onmouseover funkciu box ktorá ho nanovo otvorí a na onmouseout funkciu clIn(), ktorá ho zatvorí a budeš sa modliť, že kým sa div stihne skryť užívateľ už na ňom bude mať myšku :)
Pinqui
Profil
fajzen
problém je, že jakmile dám třeba fotku nebo další span do toho divu, tak se zavře.. asi bych musel na každý další prvek dát to onmouseover a onmouseout :-(
Leo
Profil
Pokud se z toho nechcete zblaznit tak element, ktery se ma ukazovat / schovavat pri najeti mysi musi byt vlozeny do (tj. byt v html potomkem) elementu, na nemz najeti mysi detekujete. Leo
Pinqui
Profil
Leo
A když jsem to udělal takto??
http://beta.superpokec.cz/info.html
Dá se to udělat lépe? Nebo by jsi poradil? Děkuji
Pinqui
Profil
Ještě jsem to trochu obměnil, zajímal by mě názor, jestli to je dobré, nebo zda to udělat jinak popříkladě jak, a kdyby tak jestli se dá udělat, abych nemusel mít tuto část js:
  <script type="text/JavaScript">
  info = document.getElementById('user-info');
  info.onmouseover = function(){clr();}
  info.onmouseout  = function(){clIn('50');}
  </script>


Nakonci stránky, ale třeba nahoře. Děkuji
http://beta.superpokec.cz/info.html
_es
Profil
Pinqui
abych nemusel mít tuto část js ... nakonci stránky, ale třeba nahoře
window.onload=function(){/*tento kód sa spustí až po načítaní stránky*/};

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0