Autor Zpráva
Tomb
Profil
Ahoj,
mám tento skript - podle času se mění text.
<script>
			<!-- 
			function printgreeting()
			{
        	var date = new Date();
        	var hours=date.getHours();
        	var tod;
        	if (hours>=00)
        	{
                	tod="Vítám Vás do nového dne!";
        	}
        	if (hours>=4)
        	{
                	tod="Dobré ráno, vítejte na našich stránkách!";
        	}
        	if (hours>=9)    
        	{
                	tod="Hezké dopoledne, vítejte na našich stránkách!";
        	}
        	if  (hours>=12)
        	{
                	tod="Hezké poledne, vítejte na našich stránkách!";
        	}
        	if  (hours>=13)
        	{
                	tod="Hezké odpoledne, vítejte na našich stránkách!";
        	}
        	if  (hours>=17)
        	{
                	tod="Příjemný podvečer, vítejte na našich stránkách!";
        	} 
        	if (hours>=20)
        	{
                	tod="Dobrý večer, vítejte na našich stránkách!";
        	} 
                	document.writeln('' + tod );}
					-->
					</script><script language="JavaScript">
			<!--
			document.writeln('');
			printgreeting();
			document.writeln('');
			-->
			</script>



Chtěl bych, aby se místo textu měnily obrázky. Jak se to zapíše? Díky
Jimmy Hayek
Profil
<script>
            <!-- 
            function printgreeting()
            {
            var date = new Date();
            var hours=date.getHours();
            var tod;
            if (hours>=00)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek1.jpg\" alt=\"Obrazek1\">";
            }
            if (hours>=4)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek2.jpg\" alt=\"Obrazek2\">";
            }
            if (hours>=9)    
            {
                    tod="<img src=\"obrazek3.jpg\" alt=\"Obrazek3\">";
            }
            if  (hours>=12)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek4.jpg\" alt=\"Obrazek4\">";
            }
            if  (hours>=13)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek5.jpg\" alt=\"Obrazek5\">";
            }
            if  (hours>=17)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek6.jpg\" alt=\"Obrazek6\">";
            } 
            if (hours>=20)
            {
                    tod="<img src=\"obrazek7.jpg\" alt=\"Obrazek7\">";
            } 
                    document.writeln('' + tod );}
                    -->
                    </script><script language="JavaScript">
            <!--
            document.writeln('');
            printgreeting();
            document.writeln('');
            -->
            </script>
Bubák
Profil
tod="<img src=\"obrazek1.jpg\" alt=\"Obrazek1\">";
Nebo takto:
tod="<img src='obrazek1.jpg' alt='Obrazek1'>"

Nebo takto:
tod="<img src=obrazek1.jpg alt=Obrazek1>"

Nejde jednoznačně říct, který zápis je nejlepší.
Str4wberry
Profil
Pokud se názvy budou lišit jen číslem, doporučil bych si tag <img> sestavit až v document.write.
tiso
Profil
Bubák: to posledné dúfam nemyslíš vážne? Je lepšie atribúty ozatvárať do úvodzovkiek.
panther
Profil
tiso
Je lepšie atribúty ozatvárať do úvodzovkiek.
lepší, ne však nezbytné (u tohoto tvaru hodnot atributů)
Str4wberry
Profil
Je lepšie atribúty ozatvárať do úvodzovkiek.

Čím?
habendorf
Profil
Pokud obrázky budou mít jednotnou koncepci názvů, stačí řešit jen ten index a ten bordel <img src= .... tam dát jen jednou do toho writelnu. Pokud by koncepce jednotná nebyla, naházel bych jejich jména do pole a tahal je podle indexu stejným způsobem.
Bubák
Profil
tiso
Myslím to naprosto vážně, přestože jsem nedávno psal, proč je uvozovky raději zapsat:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=10&topic=98339#22
tiso
Profil
panther: „lepší, ne však nezbytné (u tohoto tvaru hodnot atributů)
To že to vieš ty, ja, Bubák je síce pekné, ale pokiaľ to napíše do diskusie bez vysvetlenia, tak niekto kto o tom nevie bude mať s tým problémy.
Skrátka keď napíše A treba napísať aj B že to platí pre špeciálny prípad (HTML, jednoslovné hodnoty atribútov).
Zjednodušovanie je pekné, ale je rozdiel vedieť že a prečo zjednodušuješ a nevedieť.
peta
Profil
Bubák
tod = '<img src="obrazek1.jpg" alt="Obrazek1">';

Ty zapisy jsou fakt sporne, zalezi na pouziti. Pouzivam to i to. Pokud je to bezna promenna, vesmes pouzivam dvojite. Pokud je to klic, index, jednoduche
pole['index'] = "hodnota"
V PHP pouzivam cas od casu
$tod = "\n" . '<img src="obrazek1.jpg" alt="Obrazek1">';
protoze proste ty lomitka jsou neprehledne :)

Tomb
jakpsatweb.cz - javascript - priklady
tez mozna
http://www.volny.cz/peter.mlich/jpw

Jimmy Hayek
if (hours>=00)
{...
Cely ten balast se da napsat naprosto elegantne:

hodiny = [0, 4, 9];
for (i in hour)
{
if (hour==hodiny[i])
{
soubor = 'obrazek' + hour + '.jpg';
tod = '<img src="' + soubor + '" alt="' + soubor + '">';
}
}

s tim, ze obrazky pojmenujes:
obrazek0.jpg
obrazek4.jpg
obrazek9.jpg
...
A samozrejme by se to dalo ruzne nakombinovat, dat do toho pole obrazky
pole = [
'<img src="obrazek0.jpg" alt="obrazek4.jpg">',
'',
'',
'',
'<img src="obrazek4.jpg" alt="obrazek4.jpg">',
];
a pak ti zbyde jen
tod = pole[hour];
Viz priklad nahodne prislovi javascriptem, ze? Predpokladam, ze si to vsechno prostuduje tazatel nez polozi dotaz.
_es
Profil
peta
Myslím, že tu nikto nerobí výskum kto ako v JavaScript používava úvodzovky alebo apostrofy.
Obidva znaky je možné použiť na ohraničenie reťazca úplne rovnako, takže si to píš ako chceš, nikoho nezaujíma ako to píšeš práve ty. Na PHP sa tu nikto nepýtal.

Cely ten balast se da napsat naprosto elegantne:
Áno, celý ten balast sa dá nahradiť nejakým chybným nezmyselným kódom, len by si si ho mal radšej nechať pre seba.

S tým svojim spamovaním na svoju "zbierku" už začínaš obťažovať.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: