Autor Zpráva
satekkovalevka
Profil
Mám problém. Vyřešil jsem před nějakou dobou problém náhodného obrázku s odkazem pomocí javascriptu .... ovšem v javascriptu se vůbec nevyznám a kolem obrázků co odkazují se mi zobrazuje fialový rámeček .... zkoušel jsem snad všechny možnosti i rady na tomto foru ale nějak mi to ne a ne fungovat proto se ptám zda-li by mi někdo neporadil co dodat abych se rámečku zbavil. předem děkuji. Kod který jsem použil je tento:

<html:

<script type="text/javascript">

var images = [
{
"link":"http://www.girlshq.eu",
"src":"images/images1.jpg",
"width":101,
"height":63
},{
"link":"http://www.girlshq.eu",
"src":"images/images2.jpg",
"width":101,
"height":63
}
];
function gid(id){
return document.getElementById(id);
}

var index = 0;

function loadImage(targetId){
// zjistime kolik je k dispozici obrazku
var imagesCount = images.length;
// vybereme nahodne index jednoho obrazku
index = Math.floor(Math.random() * imagesCount);
// do DIVu vlozime obrazek
gid(targetId).innerHTML = '<a href="' + images[index].link + '"><img src="' + images[index].src + '" width="' + images[index].width + '" height="' + images[index].height + '" /></a>';
}
</script>


...............................................

<body onload="loadImage('loadContainer');">

<div id="loadContainer"></div>
<button type="button" value="náhodná tapeta" onclick="loadImage('loadContainer');">náhodná tapeta</button>
<p>&nbsp;</p>
</div>

opravdu děkuji za pomoc.
Jimmy Hayek
Profil
Není to problém javascriptu. Je to standardní vykreslení obrázku, který je uvnitř odkazu. Stačí nastavit nulový border, viz script:

<script type="text/javascript"> 

var images = [ 
{ 
"link":"http://www.girlshq.eu", 
"src":"images/images1.jpg", 
"width":101, 
"height":63 
},{ 
"link":"http://www.girlshq.eu", 
"src":"images/images2.jpg", 
"width":101, 
"height":63 
} 
]; 
function gid(id){ 
return document.getElementById(id); 
} 

var index = 0; 

function loadImage(targetId){ 
// zjistime kolik je k dispozici obrazku 
var imagesCount = images.length; 
// vybereme nahodne index jednoho obrazku 
index = Math.floor(Math.random() * imagesCount); 
// do DIVu vlozime obrazek 
gid(targetId).innerHTML = '<a href="' + images[index].link + '"><img src="' + images[index].src + '" width="' + images[index].width + '" height="' + images[index].height + '" border="0" /></a>'; 
} 
</script> 
satekkovalevka
Profil
Fakt moc děkuji. Věděl jsem že to bude chybějící border ale nevěděl jsem kam ho vložit a jak ho tam zapsat .... fakt moc děkuji :)
Jimmy Hayek
Profil
Není zač ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: