Autor Zpráva
rail
Profil
Mám problém s tímto scriptem:
<html>
	 <head>
		 <script language="javascript" type="text/javascript">
		 function homepage(){
		 document.homepage.src="desk/homepage.gif";
		 }
		 function homepage1(){
		 document.homepage.src="desk/homepage1.gif";
		 }
		 </script>
	 </head>
	 <body bgcolor="black">
			 <img src="desk/igal.gif" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><br/>
		 	 <a href="index.php" target="self">
				 <img src="desk/homepage.gif" alt="HomePage" border="0" onmouseover="homepage1()" 
                                    onmouseout="homepage()" name="homepage">
			 </a>
	 </body>
</html>

chci, aby se změnil obrázek, když se ho dotknu kurzorem
Mistr
Profil
rail
Využiješ toto?
http://www.jakpsatweb.cz/javascript/priklady/obrazky-zamena0.html
Bubák
Profil
<html>
     <head>
         <script language="javascript" type="text/javascript">
         function homepage0(){
         document.homepage.src="desk/homepage.gif";
         }
         function homepage1(){
         document.homepage.src="desk/homepage1.gif";
         }
         </script>
     </head>
     <body bgcolor="black">
             <img src="desk/igal.gif" height="100" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><br/>
              <a href="index.php" target="self">
                 <img src="desk/homepage.gif" alt="HomePage" border="0" onmouseover="homepage1()" 
                                    onmouseout="homepage0()" name="homepage">
             </a>
     </body>
</html>

Proč to tak má být, netuším.

Pro zajímavost, existuje skript, krerý funguje i v prohlížeči Links2, pochopitelně musí být spuštěn v grafickém režimu. Výše uvedený skript jsem v Linksu zatím netestoval. Zájemci se můžou kouknout do zdrojáku: http://links.twibright.com/
rail
Profil
diky moc
tayger
Profil *
Ano je to jedno z možný řešení, ale dle mého názoru by bylo rozmnější využít DOM a načíst si všechny obrázky dopole images a podle potřeby jim měnit vlastnost src. Je to jednodušší a hlavně validní způsob.
Chamurappi
Profil
Reaguji na taygera:
by bylo rozmnější využít DOM a načíst si všechny obrázky dopole images
Ty už jsou v document.images.

Je to jednodušší a hlavně validní způsob
Nemyslím si, že je to jednodušší. Na validitě nezáleží a i kdyby na ní záleželo, popsaný postup ji nenarušuje. (Stačí vyhodit nesmyslné atributy cellpadding a cellspacing u obrázku, zbytek je validní.)
tayger
Profil *
Reaguji na Chamurappi:

Páni vy jste ale aktivní, nu dobrá poopravím se.

Měl jsem na mysli právě objekt document.images, že je hodně podobný poli a lze tak bez obtíží indexovat bylo smyslu do pole, ale opět má chyba.
No nebudu se s vámi hádat, měl jsem dobrou vůli nic víc, tak zase nashledanou u dalšího mého příspěvku ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: