Autor Zpráva
camo
Profil *
Tak skúsim, snáď ma nevyhodíte!
Učím sa Javascript a skúšam si urobiť domácu fotogalériu.
Na vrchu sú všetky obrázky zmenšené a v strede je jeden veľký.
No a chcem mu nastaviť src pri načítaní tak aby ju JS vybral z objektu Images s indexom 0. Len si to skúšam tak v tom nehľadajte zmysel.
Riešim to takto:
<img id="foto" src="" onload="this.src=.images(0).src" style="width:400px;
position:absolute; left:50px; top:200px;">



Odkaz: http://camo.tym.sk
Yur4Y
Profil
Ďakujeme za informáciu.

Kolekciu obrázkov nájdete v document.images, inak na vybratie prvku z poľa sa používajú [ hranaté zátvorky ].
camo
Profil *
Uz su tam, a skusal som to aj pred tym, ale nic sa nedeje.
camo
Profil *
.document som tam mal uz aj pred tym.
Radek9
Profil
Tak zaprve, před document se nedělá tečka :). Za druhé, pokud chceš používat this, tak ho nedávej do apostrofů a doplň příslušný atribut (this.src).
camo
Profil *
Radek:
Ano, ano mam pri kazdom img v apostrofoch this ale to ma teraz netrapi lebo sa neviem pohnut ani s tym prvym.
No a idem na tu bodku aj ked si myslim, ze tam patri pretoze je to vlastne: window.document.images
camo
Profil *
Radek:
Nic sa nestalo :-(
camo
Profil *
No tak keď mi neviete poradiť s týmto http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=8&topic=99678
tak mi skúste aspoň s týmto. Veď sa predsa neflákam.
camo
Profil *
Presnejšia adresa: http://camo.tym.sk/fotogaleria2.html
Chamurappi
Profil
Reaguji na cama:
keď mi neviete poradiť s týmto
Budeš-li navzdory opakovanému mazání nesmyslně zviditelňovat své dotazy, budu usilovat o tvůj ban. To ti fakt nedochází, že když tě dvakrát smažu, že to sem nemáš psát potřetí?

Když na tebe prohlížeče v chybových konzolích křičí, že „getElementById“ není definováno, mohlo by tě také napadnout, že „getElementById“ není definováno a že by sis tedy mohl vyhledat, jak se tato funkce správně volá.
camo
Profil *
Nechcel som tomu veriť, a preto sa to stalo. Inak dík za ,,ochotu,, prejavenú doteraz - aj to bol jeden z dôvodov prečo zase otravujem. Totiž na mňa nič v chybových konzolách nekričí. Je možné, že ich neviem používať, ale iný postup ako sa to naučiť nepoznám, vy hej?
Tiež ,,ďakujem,, za pochopenie, toho čo som napísal, že o Javascripte je toho na webe málo a na programovanie v Aj si netrúfam. Mne to zmysel dáva. Ďakujem za pochopenie.
Chamurappi
Profil
Reaguji na cama:
Nechcel som tomu veriť, a preto sa to stalo.
Věř tomu, že pokud ti zmizí příspěvek, někdo ho smazal. A asi k tomu měl důvod, který přetrvá. Informačně bezvýznamné zviditelňování vlastního vlákna na úkor ostatních vláken je nežádoucí spam.

Totiž na mňa nič v chybových konzolách nekričí. Je možné, že ich neviem používať
Viz třeba kontrola javascriptu.

Tiež ,,ďakujem,, za pochopenie, toho čo som napísal
V tomto vlákně jsi nic o nedostupnosti české literatury nepsal. Psals to koukám vedle, do vytahujícího příspěvku, který jsem ti zapomněl smazat, pardon.

o Javascripte je toho na webe málo a na programovanie v Aj si netrúfam
Zase tak málo toho není, základy syntaxe, s nimiž zápasíš, jsou srozumitelně popsané na JPW. V tomto konkrétním případě dokonce stačí hledat i tady na diskusi. Jakýkoliv kód s „getElementById“ ti ukáže, jak se ta funkce správně píše.
camo
Profil *
No tak pekne ďakujem, to už je o niečom inom, aspoň ten link som dostal a viem kde robím chybu.
Ale stále nechápem, prečo by mala byť zmazané to druhé vlákno s poľom.
camo
Profil *
Chamurappi
napísal:,,Jakýkoliv kód s „getElementById“ ti ukáže, jak se ta funkce správně píše.,,

Takto ,,getElementById() používam ja vo fotogalérii a funguje. Teda nechápem kde mám hľadať chybu, keď funguje:

-
   document.getElementById('foto').src=x


Takto som to okopíroval z príkladu v diskusii:

-
document.getElementById('obrazek').style.border='2px solid blue'


Nevidím medzi tými dvoma žiadny rozdiel, iba ak v tom, že ja mám x ako premennú.
Čo mám chápať pod - ,,....ti ukáže, jak se ta funkce správně píše.,,??
_es
Profil
camo
Neviem, či myslel Chamurappi toto:
onmouseover="getElementById('men').style.display='inline'"

V HTML kóde v značke menu to funguje, no v kóde JavaScriptu niečo takéto fungovať nebude:
x.onmouseover = getElementById('men').style.display='inline'; // x je objekt tej istej značky menu

To prvé funguje len na základe nie celkom istého správania prehliadačov.
Chamurappi
Profil
Reaguji na cama:
prečo by mala byť zmazané to druhé vlákno s poľom
Psal jsem o příspěvku, ne o vláknu.

Jelikož jsi mi nepsal nic důvěrného, dovolím si odcitovat tvoji soukromou zprávu veřejně:
Bude to trochu mimo misu, ale je to jediný spôsob akým sa s vami dokážem skontaktovať. Zdraví vás camo! Stretávame sa na fóre ,,Diskuse o JPW,,. Dosť ma tam terorizujete!
Toto ste o sebe napísali na vašich stránkach:
,,Jsem webdesignér, webmaster i programátor v jedné osobě. Nemám rád lži, mýty, samoúčelná dogmata a zbytečné války. Mám rád pravdu, fakta, názorovou svobodu a mír. A samozřejmě humor :-),,

Len okrajovo pripomeniem, že Diskuse o JPW sa tiež navonok prezentuje ako priateľská ku všetkým, ktorý si nevedia dať rady.
chápem, že niektoré otázky(nie len moje) sú minimálne otravné. Ale skôr by som pochopil, že budete ignorovať a terorizovať ,,banmi,, niekoho, kto chce aby ste mu napísali konkrétny kód, bez pričinenia a nie niekoho, kto sa snaží a maká na sebe hoci ešte všetko nemá šancu chápať. Myslím, že je to v súlade s tými indíciami, ktoré o vy a fórum o sebe deklarujete.
Nakoniec nám jeden návrh, ktorý by mohol vyriešiť tieto konflikty:
Budem sa na fóre pýtať len raz za týždeň(medzi posledným a ďalším príspevkom čistého času), ale chcem sa pýtať na to čo potrebujem vedieť a chcem mať právo na odpoveď, ktorú pochopím, tak ako to deklaruje fórum vo vetách typu - ,,nebojte se zeptat na jakoukoli blbost. Každý nejak začínal.,,

Opakuji: Informačně bezvýznamné zviditelňování vlastního vlákna na úkor ostatních vláken je nežádoucí spam.
Neterorizuji tě. Mažu a budu i nadále mazat vytahovací příspěvky typu „nikdo neví?“, „poraďte prosím“, „poraďte mi tady nebo támhle“ atd., protože jsou k ničemu a jen se snaží přitáhnout pozornost k předcházejícím příspěvkům, které již patřičnou dávku pozornosti dostaly dříve. Kdyby tady třicet lidí sypalo ke svým problémům příspěvky „poraďte mi někdo, no tak, raďte, raďte…“, nikoho by nebavilo procházet seznam posledních diskusí, protože by se tam nic nového nenacházelo, byla by to jen sbírka škemrání. Problém tedy není (a nikdy nebyl) v tom, že něčemu nerozumíš, začátečníky mám moc rád, někdy sním i dva, když jsem při chuti. Ptej se na jakoukoliv blbost, ale drž se pravidel. Pokud ti nikdo neodpovídá, pravděpodobně jsi svůj dotaz sestavil špatně, nebo nikdo nezná odpověď. Můžeš s odstupem času svůj nezodpovězený dotaz přeformulovat, můžeš ho doplnit ukázkou či lepším popisem, ale nesmíš si vynucovat pozornost zcela zbytečně.

Budem sa na fóre pýtať len raz za týždeň
Na žádnou individuální dohodu ti nekývnu. Budeš-li jednou týdně posílat příspěvek typu „nikdo neví?“, budu tě stejně mazat. Budeš-li třikrát denně pokládat normální dotazy a psát normální informačně bohaté příspěvky, bude vše v pořádku.
Vytahovací příspěvky mažu všem, za poslední týden jsem jich zlikvidoval minimálně devět, nejsi jediný koho „terorizuji“. Jsi ale jediný, komu jsem odpověděl (protože jsi dodal ukázku) a komu jsem (vedle) poradil, že by mohl přeformulovat dotaz. Kdybych tě chtěl terorizovat, tak ti zamknu.


Teda nechápem kde mám hľadať chybu
Teď už nikde. Už ti to funguje, ne?
Když jsem ti odpovídal, volal jsi ve své fotogalerii2.html funkci „getElementById“ místo „document.getElementById“. Předpokládal jsem, že to je chyba, kterou chceš opravit.
camo
Profil *
Chamurappi
No a stačilo len napísať, že tak sa to v žiadnom prípade nepíše. Ja som bol totiž v tom, že ak sa nachádzam v objekte dokument, tak ho tam nemusím písať(to bol môj omyl, ale nie som TELEPAT). Totiž vo vlákne som napísal, že som to skúšal na všekty spôsoby (čiarky bodky dokument.get..) a nič sa nedialo(je to tu napísané - 4.riadok) a keď som na to už pár hodín čumel odhodlal som sa spýtať.
Ďakujem za pozornosť!

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: