Autor Zpráva
lukigod
Profil
Dobrý den, hledal jsem v diskuzich podobny problem, ale bohužel stejny problem jsem nenasel.
Ze stranek http://www.lokeshdhakar.com/projects/lightbox2/#overview jsem stahnul knihovny prototype.js, scriptaculous.js a lightbox.js. Udelal jsem zatim jen jednoduchou galerii abych vyzkousel jak to funguje a hned nastal prvni problem.
Muzete kouknout na stranky www.sazavacup.wz.cz/galerie.php kde je zminena galerie a kod ktery pouzivam. Jenze mi to nejede v IE 8. Standardne pouzivam Google Chrome a tam problem neni zadny, normalne to rozjede tu animaci. Kdezto v IE se pouze ztmavi pozadi stranky ale uz se neotevre obrazek. IE zahlasi chybu: Neukončená řetězcová konstanta v souboru prototype.js na radku 2753 ( tam je kod: eval(this.matcher.join('\n')); ).
Zkoušel jsem ruzne varianty <meta> ale nic mi nepomaha. Pritom v tom samem IE si prohlizim lightboxy na ostatnich strankach v poradku. I ta knihovna prototype.js je ta sama jako maji na vyse uvedenych strankach. Tak vubec nevim co se deje. - Obzvlast kdyz mi to na jinem prohlizeci funguje bez problemu...
(obrazky na webu berte s nadhledem :o))
Diky za jakekoliv nakopnuti..
marfy
Profil
co takhle vyzkoušet jiný lightbox? Takovýchhle co máš ty je plno ;-)
lukigod
Profil
marfy
no to je taky moznost :o) nicmene bych rad vedel kde je chyba.
Chamurappi
Profil
Reaguji na lukigoda:
Framework Prototype.js používá eval? A ještě k tomu si neošetřuje, co do něj strká? No fuj, to jsem nečekal.
Chybu způsobuje přebytečné zpětné lomítko v atributu rel:
  <a href="fotky/2009/SC2009_020.JPG" rel="lightbox[roadtrip]\" >
  <img src="fotky/ikony/SC2009_020.JPG"> </a>
V zápisu řetězce, který se sestaví uvnitř prototype.js, tohle lomítko escapuje navazující uvozovku, proto eval toho všeho zahlásí neukončený řetězec. Je to především chyba frameworku, ale můžeš se jí vyhnout tím, že ta lomítka z HTML smažeš.
lukigod
Profil
Chamurappi
Smekam !
ja ocekaval problem nekde uplne jinde a nenapadlo mne ze mam spatne vlastni kod, kdyz mi jinde funguje... Sakra kde se mi tam to lomitko vzalo? :o) Mockrat dekuju.
Tak by me zajimalo co je vlastne lepsi: Jestli "chytry" Chrome, ktery pozna ze lomitko tam nepatri, nebo "jakoby hloupy" Explorer kterej to vezme tak jak to je a posle dal...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: