Autor Zpráva
H.V.Pottar
Profil *
zkoušel jsem hodně slideshow pomocí javascrpitu, nakonec se mi to podařilo, ale problém je vtom, že to funguje opět v IE a ve Firefox ne. V Mozille ty obrazky skačou jeden na druhý bez plinulýho přechodu (fade), ale v IE fade fungkuje tak jak má, poradíte mi prosím?

<script language="JavaScript1.2">

function reapply(){
setTimeout("slideit()",2000)
return true
}
window.onerror=reapply
</script>
<script language="JavaScript1.1">
<!--
var image1=new Image()
image1.src="http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:I6aymdY5JH1ieM:http://wallpapers.in-world.info/cars/car3.jpg"
var image2=new Image()
image2.src="http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-z5R3Nc1SGY0sM:http://www.allcarwallpapers.com/wallpapers/previews/project-kahn-range-rover-sport-pace-car-8430.jpg"
var image3=new Image()
image3.src="http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:x90r6P_1ddhnGM:http://www.geekologie.com/2007/12/07/future-car-1.jpg"
//-->
</script>

<a href="javascript:slidelink()" onMouseover="window.status='Click on the image to learn more about it!';return true" onMouseout="window.status=''"><img src="http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:I6aymdY5JH1ieM:http://wallpapers.in-world.info/cars/car3.jpg" name="slide" border=0 style="filter:blendTrans(duration=3)"></a>
<script>
<!--
////change number of images below
var number_of_images=3
//change speed below (in seconds)
var speed=3
var step=1
var whichimage=1
function slideit(){
if (!document.images)
return
if (document.all)
slide.filters.blendTrans.apply()
document.images.slide.src=eval("image"+step+".src")
if (document.all)
slide.filters.blendTrans.play()
whichimage=step
if (step<number_of_images)
step++
else
step=1
if (document.all)
setTimeout("slideit()",speed*1000+3000)
else
setTimeout("slideit()",speed*1000)
}
function slidelink(){
if (whichimage==1)
window.location="link1.htm"
else if (whichimage==2)
window.location="link2.htm"
else if (whichimage==3)
window.location="link3.htm"
}
//-->
</script>

<body onLoad="slideit()">

Moderátor Chamurappi: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
H.V.Pottar
Profil *
tak pomůže mi někdo? Proč to vlastně nefunguje v Mozille?
H.V.Pottar
Profil *
nejjednoduší způsob slideshow je ve flashi, ale chtěl bych se zeptat jestli by to bylo možne i pomoci scriptu, aby to fungovalo jak v IE tak v Mozille
fajzen
Profil
tak pomůže mi někdo?
1. jeden deň bez odpovede nie je tak veľa
2. nie každému sa chce čítať siahodlhé kusy kódu
3. keď pridávaš príspevky do vlastnej témy, znižuješ tým šance, že ti niekto odpovie, pretože si bude myslieť, že problém bol už vyriešený...

Proč to vlastně nefunguje v Mozille?
Pretože na animáciu sa používajú neštandardné funkcie slide.filters.blendTrans.apply() a slide.filters.blendTrans.play(), ktoré fungujú iba v IE

jestli by to bylo možne i pomoci scriptu
samozrejme bolo, najľahšie je použiť niektorú knižnicu- napr. jQuery, Dojo alebo inú a použiť nejaký ich plugin
H.V.Pottar
Profil *
OK diki, ja jsem to chtěl jenom vědět pro zajimavost, nakonec jsem se rozhod, že jednoduši a lechčí bude flash, bude to fungovat stejně a nebudu muset rozepisovat scripty=)
ormi
Profil *
Snad ti pomůže teyhle stránka. Tam je soft, který umožňí generovámí Javascript Slideshow pro Internet Explorer, Netscape, Firefox, Mozilla, Opera a Safari. Co víc si přát?... možná SN??
http://www.scriptocean.com/slideshow/index.html

A ještě Javascript Slideshow Wizard
http://www.ricocheting.com/js/slide.html
a tam to je zdarma.
hadveo
Profil *
zdravim,
tak jsem to zkousel a slide mi funguje... ale bez obrazku...nevim, co vse mam dosadit do skriptu, aby se obrazky spravne zobrazovaly. musim dosadit za vsechny cervene oznacena pismenka nebo jak? jsem lama a teprve zacinam. diky moc vsem za rady

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Neumíte-li správně určit příčinu chyby, vkládejte odkazy na živé ukázky.
Užíváte-li nějakou cizí knihovnu, ukažte odpovídajícím, kde jste ji vzali.

Užitečné odkazy:

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0