Autor Zpráva
gardener
Profil
Zdravim, chtel bych pro svoji aplikaci implementovat nejaky lepsi zpusob vypisovani chyb, nevim ale jestli je tato myslenka dobra..

1) Na uvodni strance (do ktere se bude vetsina obsahu generovat) zaregistruji globalni promenou

global $err_message_array;

2) Pokud nekde nastane chyba, ulozim si ji do pole napr>
if(!isset($_POST["mail_uzivatele"])||!isset($_POST["heslo_uzivatele"]))
		{$err_message_array[]="Nebyli zadany potrebne udaje";}


3) V miste, kde budu chtit vypisovat chyby, projdu jen pole
foreach ($err_message_array as $value) {
    echo("$value<br/>");
}


Myslite, ze je to dobry napad, delat to takto, nebo by slo vymyslet neco efektivnejsiho?

Diky za kazdou radu..
SwimX
Profil
gardener:
to záleží na konkrétní situaci, pokud je to u formluře, který má řekněme 30 položek pak mi to příde děsivé, představa, že na mě formulář vyplivne souhrn toho co jsem vyplnil špatně a já to budu dohledávat se mi nelíbí, raději bych to měl napsané červeně vedle inputu.

Pokud má formulář 5 řádků pak je to dobré řešení které také používám (resp. vypisuju většinou jen první chybu, když je uživatel vážně hloupý tak musí kliknout 5x aby zjistil všech 5 chyb:))

Pokud ale takle chceš odchytávat všetny chyby (nepovedené připojenní k DB, špatný dotaz, ...) tak mi to příde též nevhodné, protože zbytečně informuješ uživatele o tom co ti na webu nefuguje a třeba v tom někdo najde chybku (neošetřený SQL injection atd.) a využije jí. Doporučuji na ostré verz ERROR_REPORTING(0);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: