Autor Zpráva
kiara
Profil *
Caute, mám problém:
Týmto skriptom si vytvorím config.php, zapíšem tam údaje, ktoré užívateľ zadá, lenže ...

<?
if($start == "ok")
echo '<br><form method="post" name="send">
<textarea name="beleir" style="width: 500px; height: 115px;"><?php
           $dbserver="localhost"; 
           $dblogin="xxx";       
           $dbheslo="yyy";    
           $dbnazev="xxx";     ?></textarea><br>
<input name="send" type="submit" value="Ulož!">
</form>';

if(isset($_POST['send']))
{ 

$soubor = FOpen('./config.php', 'a');
fwrite($soubor, ''.$beleir.'');
fclose($soubor);


 echo '<script type="text/javascript" for="window" event="onLoad()">
        <!--
            window.location.href="index.php?edit=ok"
        // --> </script>';    
}
if($edit == "ok")
echo '<center><br><br><b>Bolo vytvorené spojenie pre službu, budete presmerovaný. </b><br><br>
<meta http-equiv="refresh" content="3;url=index2.php"><center/>';
?>


Po uložení sa presmeruje na index2.php, kde includujem config.php a hlási mi chybu:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /xxxxxxxxxxxx/config.php on line 2

Parse error: parse error in /xxxxxxxxxxxxxx/config.php on line 9


Žiadne lomítko som tam nedávala, pomôžte prosím.....
Jan Tvrdík
Profil
kiara:
Jak vypadá výsledný vygenerovaný config.php, který způsobuje tu chybu?
kiara
Profil *
Toto je obsah vytvorenej config.php, samozrejme so zadanými údajmi.

<?php
           $dbserver="localhost"; 
           $dblogin="xxxx";       
           $dbheslo="yyyy";    
           $dbnazev="xxxx";     ?>
Jan Tvrdík
Profil
kiara:
A tento skript ti způsobuje tu chybu? Přijde mi zcela v pořádku.
kiara
Profil *
AJ mne sa zdá v poriadku, ale tak potom neviem kde je chyba....
fajzen
Profil
skús dať na riadok 14 toto:
$beleir = trim($_POST['beleir']);
kiara
Profil *
fajzen

Vložil som to tam, vyhadzuje tú istú chybu, ale ak cez ftp otvorím config.php, nezmením tam nič len kliknem na uloženie, následne prestane hlásiť tú chybovú hlásku.
Jan Tvrdík
Profil
kiara:
Parse error: parse error in /xxxxxxxxxxxxxx/config.php on line 9
Jak to může hlásit chybu na 9. řádku, když ten soubor má řádků jen 5?
fajzen
Profil
Jak to může hlásit chybu na 9. řádku, když ten soubor má řádků jen 5?
no práve, asi sú tam nejaké biele znaky...

kiara
tak skús tam nedávať ukončovací znak ?>
a
$soubor = FOpen('./config.php', 'w');
kiara
Profil *
Jan Tvrdík

Dobrá otázka, nechápem ani ja. neuloží sa tam ani žiadny prázdny riadok.
Jan Tvrdík
Profil
kiara:
Nemáš tam těch souborů s názvem config.php víc a nepletou se ti?
Co to napíše, když spustíš přímo soubor config.php přes prohlížeč?
kiara
Profil *
fajzen

ak zmažem ukončovací znak tak ani nevytvorí ani nezapíše do súboru nič.



Jan Tvrdík

Nemám tam žiadny iný súbor s podobným názvom.

Co to napíše, když spustíš přímo soubor config.php přes prohlížeč?

Chybová hláška:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /xxx/config.php on line 2
Parse error: parse error in /xxxx/config.php on line 5
kiara
Profil *
odstránila som ukončovací znak ?> a uložilo mi toto, je tam to lomítko! Asi toto vadí. Ale ako to zapísať aby to tam nebolo? Samozrejme s ukončovacím znakom ?>

$dbserver=\"localhost\"; 
$dblogin=\"xxx\"; 
$dbheslo=\"yyy\";
 $dbnazev=\"xxx\";
Jan Tvrdík
Profil
fwrite($soubor, stripslashes($beleir));
kiara
Profil *
Jan Tvrdík

Díkes pekne, funguje...
idem študovať čo sa skría pod pojmom stripslashes



ešte raz díkes

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: