Autor Zpráva
Antonidas
Profil *
Ahoj, potreboval bych poradit.....nevite jak udelat (nevim v cem asi v php) to aby kdyz pridam na stranku novou vec aby se ty posledni veci posunuly do dalsi stranky jako co bylo na 1 by slo do 2 .... pocet veci na strance bych si urcil.

dam asi priklad :D
- davam na stranku pisnicky a chci abych mohl nejak jednoduse pridavat pisnicky a aby bylo na 1 strance max 20 pisnicek a abych nemusel kazdou presahujici pisnicku prendavat na dalsi stranku :P, chtel bych treba pridat navrch 5 pisnicek a aby se tech poslednich 5 na strance posunulo na druhou stranku a tech 5 z druhy na treti stranku...

nvm jak to urobit, prosim poradte dík...
panther
Profil
Antonidas
správně jsi téma nazval, zadáš-li stejný dotaz i jinde než na fóru, k odpovědi se dostaneš.
Beavis
Profil
Ahoj, pokud tě dobře chápu, mohlo by ti pomoci toto:
<?
$strana = $_GET["strana"];
$soubor="novinky.inc";
if ($strana!="all"){
//0    9
//10     19
//20    29
//30    39
//1*10-1
if ($strana=="")$strana=1;
$i1 = $strana*10-10;
$i2 = $strana*10-1;

$radek_souboru = file($soubor);//načte celý soubor do pole, každý prvek pole obsahuje jednu řádku souboru
for ($i=$i1;$i<=$i2;$i++) echo @$radek_souboru[$i];//dìlej dokud i<=19 na zacatku je i postupne se zvetsuje o 1 ($i+
}
//echo @$radek_souboru[1]; vypíse druhý řádek
//echo @$radek_souboru[2]; vypíse 3 řádek.....
elseif ($strana=="all"){
readfile ($soubor);
}

$radek_souboru = file($soubor);

$pocet_radku = count($radek_souboru);//kolik má soubor řádků
$pocet_radku_odkazu = ceil(count($radek_souboru)/10);//děleno 10

for ($x=1; $x <= $pocet_radku_odkazu; $x++) echo "<a href=\"./?strana=$x\" style=\"color: Black;\">$x</a> ";

}

?>
Antonidas
Profil *
jj dík to bylo ono ale narazil sem na dalsi problem.... na index.php mam misto obsahu

<?
$page = $_GET["page"];

if ($page == "pisnicky") {include "pisnicky.php";}
?>

a v souboru pisnicky.php mam prave tamto

<?
$strana = $_GET["CONAPSATSEM"];
$soubor="pisnickydatabaze.php";
if ($strana!="all"){
if ($strana=="")$strana=1;
$i1 = $strana*10-10;
$i2 = $strana*10-1;

$radek_souboru = file($soubor);
for ($i=$i1;$i<=$i2;$i++) echo @$radek_souboru[$i];
}
elseif ($strana=="all"){
readfile ($soubor);
}

$radek_souboru = file($soubor);

$pocet_radku = count($radek_souboru);
$pocet_radku_odkazu = ceil(count($radek_souboru)/10);

for ($x=1; $x <= $pocet_radku_odkazu; $x++) echo "<a href=\"ATAKYCONAPSATSEM=$x\" style=\"color: Black;\">$x</a> ";

?>



nejak sem tam neco matlal ale furt mi to nak nevychazelo, kdybych to mel jen na novinky tak by to stacilo ale takle mi to nefungovalo, nevite jak to urobit???
ondra121
Profil *
když to chceš dělat takhle, tak musíš použít url např. ve tvaru index.php?page=pisnicky&strana=1 potom by to vypadalo takhle:
$strana = $_GET["CONAPSATSEM"];
. 
.
.
for ($x=1; $x <= $pocet_radku_odkazu; $x++) echo "<a href=\"index.php?page=neco&pisnicka=$x\" style=\"color: Black;\">$x</a> "; 


pak taky nedoporučuju používat pisnickydatabaze.php, protože pokud je to skript a má něco generovat tak se ve f-ci file neprovede, a jestli to skript není tak je .php zavádějící, takže třeba .inc, .txt

nejlepší by samozřejmě v tomhle případě bylo použít databázi
ondra121
Profil *
a místo CONAPSATSEM by mělo být "strana", zapomněl jsem to upravit
Antonidas
Profil *
jj díky :-) to sem potreboval :DD me nak nedoslo ze tam jde davat to &

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: