Autor Zpráva
LukasCZ
Profil
Chtěl bych poradit jak vypočítat aktuální věk uživatele. Řekněme že do databáze zadá, že se narodil 1.6.1980 a potřebuju vypočítat kolik let je mu právě dnes. A prosím nezapomeňte jak pracovat s databází - co tam nejlépe vložil - jestli tři pole (den, měsíc, rok), nebo dát nějaké jedno datové pole (DATE) atd. - prosím podrobněji polopaticky :o)
HubiPe
Profil *
Záleží na tom, jestli tam budou uživatelé, kterí se narodili před 1.1.1970. Pokud ne, je dobré datum ukládat ve formátu UNIX_TIMESTAMP(), (v php fce Time()). V případě že budou, nejlepší je uložit je jako DATE (yyyy-mm-dd).
23k_LOVE
Profil *
mktime() a pak uz jen matematika
Leo
Profil
Do databaze urcite jen jedno pole (sloupec), preferuju DATE. Takze vam zbyvaji dve veci / spocitat vek, kdyz mate jako cisla rok, mesic a den narozeni a totez pro aktualni datum, ale to jsou kupecke pocty, to zvladnete. A pak jak z toho pole v databazi vypreparuje rok, mesic a den jako cisla / na to jsou fce v MySQL. Leo
Kaifman
Profil
prdlajs matematika DB to udela za nas

select from_days(to_days(now()) - to_days(datumnarozeni)) from uzivatel;

sloupec datumnarozeni musi byt DATE nebo DATETIME
Milos
Profil
TO: Kaifman
prosím, můžeš vysvětlit tvoji formulaci "select from_days(to_days(now()) - to_days(datumnarozeni)) from uzivatel;"

Mám tabulku s hráči starších roku 1970 a potřeboval bych vypsat aktuální věk, nejlépe průměrný věk mužstva - neměl bys radu.

Díky
zx4200
Profil *
a jak bezdatabazový výpočet?
Acci
Profil
http://php.vrana.cz/zjisteni-veku-z-data-narozeni.php
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.