Autor Zpráva
radas
Profil *
Zdravím,
potřeboval bych jak bych poradit jak se mam zbavit této hlášky

Warning: file() [function.file]: URL file-access is disabled in the server configuration in kurzy.php on line 5

Warning: file(http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.txt) [function.file]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in kurzy.php on line 5

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in kurzy.php on line 7
toto je řádek 5
  $file= file("http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.txt");
    
toto je řádek 7
  foreach ($file as $item)
  
  {list($zeme,	$mena,	$mnozstvi,$kod,$kurz) = explode("|", $item);
echo ....
}

zkoušel jsem to pomocí funkce copy, ale i to děla paseku...na localhostu (windows) mi to funguje normalně.
poradí mi někdo jak to vyřešit?
ONdra28
Profil *
Hosting ti nepovoluje do argumentu fce file() zadat absolutni cestu k souboru tj. http://..
radas
Profil *
tak to je hezke, ale jak mam k sobě dostat ten soubor denni_kurz.txt?
xszaboj
Profil
zkus si nastavit atributy na 777 nevim teda jestli v tom je problem ale mohl by :)
radas
Profil *
to jsem zkoušel, nemá na to vliv:(
nightfish
Profil
tak to je hezke, ale jak mam k sobě dostat ten soubor denni_kurz.txt?
napiš hostingu, ať ti ten přístup povolí...
nebo můžeš zkusit curl
radas
Profil *
nightfish
děkuji zkusim nastudovat...kdyžtak se ozvu...díky za napad jak to řešit..
radas
Profil *
tak jsem to nastudoval něco jsem i o tom curl našel jen mam problém
zpracování souboru :

  $url = "http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/devizovy_trh/kurzy_devizoveho_trhu/denni_kurz.txt";
$ch = curl_init();
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 0);
ob_start();
curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$file_contents = ob_get_contents(); // obsah
ob_end_clean();




výpis proměnné echo $file_contents;


02.10.2009 #191 země|měna|množství|kód|kurz Austrálie|dolar|1|AUD|15,112 Brazílie|real|1|BRL|9,773 Bulharsko|lev|1|BGN|13,013 Čína|renminbi|1|CNY|2,565 Dánsko|koruna|1|DKK|3,418 EMU|euro|1|EUR|25,450 Estonsko|koruna|1|EEK|1,627 atdd..


to je vše krásne jenže ja to teď nemůžu projit přes foreach protože to neni pole a nic mě nenapadá jak to vyřešit...neměl by někdo nějaký napad?
watchick
Profil
co přesně potřebuješ udělat? rozděl si to přes explode, a pak třeba to procházej přes foreach :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: