Autor Zpráva
Luksa
Profil *
Zdravim.
Mam hotovy skript na vkladani aktualit na web (klasicka textarea a submit). Pokud bych do aktualit chtel vkladat i obrazek, tak jake je podle Vas nejlepsi reseni?

Me napadlo odesilat obrazek pres formular FILE na server, ale pote nevim jak to udelat s databazi... (? ulozit cestu (url) obrazku pod stejnym ID jako aktualitu, ale jak zjistit cestu obrazku na serveru?)
valecekm
Profil
Luksa
ale jak zjistit cestu obrazku na serveru?
Tak snad sám ty víš, kde danej obrázek ukládáš ne?
Jinak nejlepší řešení, mno záleží jak to vidiš do budoucna a kolik záznamů tam bude atd. Buď to můžeš uložit jen název souboru a pak doplnit přes php cestu(do databáze nedávat celou cestu+, jen název z důvodu případné pozdější změny této cesty) a nebo tento obrázek pokud není nijak velkej uložit přímo do db.
GeneralDv
Profil
valecekm
A co kdyby ho ukládal do databáze, v Base64, to by mělo nevýhody ? (jestli by to šlo)
valecekm
Profil
GeneralDv
uložit přímo do db

Nepřehlédnul jsi tohle? :-)
Nevím jak jsi to možná myslel, ale base64 můžeš použít a nebo nemusíš a obrázek tam můžeš natahat hned. Záleží natobě.

Pokud ovšem obrázky budou velké(z hlediska datového přenosu), tak bych raděj přistoupil na fyzické uložení obrázku přímo na serveru.
Každé ma svoje výhody a nevýhody. Když budou přímo v DB, tak mužeš dělat duplicity a já nevím co(ikdyž je můžeš dělat i tak, ale složitějš). Pokud budou datově velké, tak při velkém přístupu návštěv toto načítání Aktualit pujde asi razantně poznat.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: