Autor Zpráva
Europsky_Dzigolo
Profil
na odoslanie formu bez refreshu stranky mam script:
<script type="text/javascript" src="jquery-latest.js"></script>
$(document).ready(function(){
$("#odosliSpravu").submit(function(){

var str = $(this).serialize();

   $.ajax({
   type: "POST",
   url: "odoslat.php",
   data: str,
 });
document.getElementById("text").value = '';
refreshSklo();
return false;

});

});



<form id="odosliSpravu" action="javascript:alert('success!');">
//inputy...
</form>

v odoslat.php je script co tie somariny z formu zapise do DB... ono sa to odosiela a zapisuje ale nejde mi diakritika a odoslat.php mam nastavene na cp1250 kodovanie a aj tam mam napisane ze Header('Content-Type: text/html; charset=windows-1250');

pls preco to nejde???
Joker
Profil
Europsky_Dzigolo:
A komunikace s databází probíhá taky ve Windows-1250?
Mimochodem, je nějaký důvod nepoužít UTF-8?
Europsky_Dzigolo
Profil
Joker
A komunikace s databází probíhá taky ve Windows-1250?
ano v db je tiez vsetko na cp1250
Mimochodem, je nějaký důvod nepoužít UTF-8?
to nikdy nepouzivam lebo tam nejde vobec diakritika
Joker
Profil
Europsky_Dzigolo:
ano v db je tiez vsetko na cp1250
Ne v tabulce, myslím samotnou komunikaci s databází (SET NAMES). To je důležitější, než v jakém kódování jsou samotné sloupce databáze.

to nikdy nepouzivam lebo tam nejde vobec diakritika
Ale jistěže jde (samozřejmě musí v UTF-8 být HTML, skript i komunikace s databází)
Europsky_Dzigolo
Profil
Joker
a to ako nastavim to set names?
Europsky_Dzigolo
Profil
ja som ******* nebudem radsej ani pisat jaku som mal chybu... zamknem to
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.