Autor Zpráva
marian84
Profil *
zdravím.
mám jednoduchý formulár

<form action="xxx.php" method="post" name="form4" id="form4">
<INPUT NAME="mesage" autocomplete="off">
<input type="Submit" name="odosli" value="odoslat" />
</form>

vo firefox-e po napísaní textu do MESSAGE a stlačení enteru sa formulár normálne odošle a PHP spracuje vložené údaje, ale v EXPLORERi je len vidieť prebliknutie okna ako pri načítaní, ale text sa nevloží do DB. čím to môže byť?
Alphard
Profil
marian84:
Nemáte při zpracování v PHP kontrolu ve stylu if($_POST['odosli'] == 'odoslat')?
marian84
Profil *
Alphard
Kontrolu mám if($odosli=="odoslat"){}else{} ...
Radek9
Profil
Tuším, že explorer neumí odesílat input typu submit.
DoubleThink
Profil *
Tuším, že explorer neumí odesílat input typu submit.
To je trochu odvážné tvrzení.

Kontrolu mám if($odosli=="odoslat"){}else{} ...
A v tom je ten problém. IEčko neodešle hodnotu tlačítka, pokud na něj přímo neklikneš.
Werewolf
Profil
DoubleThink:
Ano, to je.

Mimochodem, neříkal jsi něco? Např. že IEčko neodešle hodnotu tlačítka? :-)
DoubleThink
Profil *
Mimochodem, neříkal jsi něco? Např. že IEčko neodešle hodnotu tlačítka? :-)
Když jej nezmáčkneš.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Radka9:
Umí ji odesílat. Ale neodešle ji, pokud je ve formuláři krom odesílacího tlačítka jen jeden textový <input> a uživatel odesílá pomocí klávesy Enter.
Nevím, jak teď, ale před pár lety této chyby vtipně využíval Google — radil uživatelům Exploreru, kteří klikali na odesílací tlačítko, že můžou mačkat i Enter.


Reaguji na mariana84:
Řešení je prosté — buď nekontroluj hodnotu „odosli“ (zajímá tě pravděpodobně „mesage“, ne?), nebo přidej do formuláře další (třeba skrytý) <input>.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: