Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Veron Profil |
#1 · Zasláno: 5. 10. 2009, 21:24:47
Zdravíčko. Udělal jsem si takzvaný "novinkovač" kam bych rád psal novinky na webu. Ovšem někdy je třeba to trošku promazat tak jsem se rozhodl že bych si v administraci udělal tlačítko Smaž soubory. To odešle na soubor zaznamysmazes.php, kde je tento kod:
1<html> <html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs">
<meta name="GENERATOR" content="Easy Editor 2005">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>Administrace</title>
</head>
<style>
body {
background-color: black;
color: white; }
input, textarea, select {background-color: #ffffcc; color: navy; border: 1px solid #CCCC00}
input.tlacitko {background-color: #CCCC00; color: #000000; font-weight: #CCCC00; cursor: Default}
a:hover { color:orange}
a:link, a:visited {text-decoration: none}
</style>
<body link="#FFCC99" vlink="#FFCC99" alink="#FFFFFF">
<p align="center"><b>Zápisy v novinkách byly smazány<?php
unlink("zaznam.txt");
?>
</b>
</body>
</html> Ovšem když to otevřu napíše mi to: Warning: unlink(zaznam.txt) [function.unlink]: Permission denied in /home/free/okamzite.eu/f/fakticky/root/www/zaznamysmazes.php on line 25 Nevíte prosím co s tím? |
||
Mufna Profil |
#2 · Zasláno: 5. 10. 2009, 21:40:55
Veron
Zkontroluj práva k adresáři - lze nastavit ručně přes nějaký program, který používáš jako FTP klienta (třeba přes Total Commander) nebo si můžeš přidat nastavení práv k danému adresáři přímo do skriptu přes chmod() - mrkni do manuálu k PHP chmod |
||
Veron Profil |
#3 · Zasláno: 5. 10. 2009, 22:00:55
zkusil jsem mu nastavit práva na 777 a nic..
|
||
Mufna Profil |
#4 · Zasláno: 6. 10. 2009, 15:59:32
Veron
Máš v pořádku cestu k tomu souboru ? Ve skriptu používáš unlink("zaznam.txt"); unlink("zaznam.txt");
což bude fungovat jen tehdy, pokud soubory "zaznamysmazes.php" a "zaznam.txt" budou ve stejném adresáři |
||
Veron Profil |
#5 · Zasláno: 7. 10. 2009, 22:30:15
Mám to spárvně ale pořád error
|
||
denCo Profil |
#6 · Zasláno: 8. 10. 2009, 19:23:13
mas na hostingu dovolene vymazavat subory?
|
||
Veron Profil |
#7 · Zasláno: 8. 10. 2009, 19:28:02
„mas na hostingu dovolene vymazavat subory?“
No nevím... Asi ne no.. mám to u IC... |
||
dannnnnn Profil * |
#8 · Zasláno: 10. 10. 2009, 12:38:45
„mám to u IC...“
u IC to povolené je |
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto vlákno je staré, již dlouho do něj nikdo nepřispíval.
Informace a odkazy zde uváděné už nemusejí být aktuální. Nechcete-li řešit zde uvedenou konkrétní otázku, založte si vlastní vlákno, nepište do tohoto. Vložíte-li sem nyní příspěvek, upoutáte pozornost mnoha lidí a někteří z nich si jen kvůli vám přečtou i všechny předcházející příspěvky. Předpokládáte-li, že váš text skutečně bude hodnotný, stiskněte následující tlačítko:
Běda vám, jestli to bude blábol.
0