Autor Zpráva
Mufna
Profil
Zdravím Vás. Nevím jak u Vás, ale v mojí Opeře (9.6+) se nevymaže pole $_POST ani když po úspěšném zpracování formuláře přesměruji na další stránku. Když se vrátím šipkou zpět na stránku s formulářem, všechny vyplněné údaje tam zůstabou, takže ho můžu klidně odeslat znovu. Co se s tím dá dělat ?
Mastodont
Profil
Když se vrátím šipkou zpět na stránku s formulářem
A proč to děláš?
Alphard
Profil
Navíc to už nejsou $_POST data, mluvil bych spíše o nějaké paměti prohlížeče pro vyplnění formulářů.
Aichi
Profil
To je vlastnost opery a udelas s tim velky kulovy :) Zkusil bych te strance s formularem nastavit aby se nekesovala, ale nevim jestli to opera bude reflektovat. Tohle zapamatovavani umi samozrejme i firefox.
Mufna
Profil
Mastodont

Když se vrátím šipkou zpět na stránku s formulářem
A proč to děláš?


Nevím, asi jsem blázen :-o

Zkusil jsem přímo do skriptu přidat hlavičky:
header("Cache-control: no cache")
header("Expires: bla bla ")

ale nestane se nic, vše je "při starém"

No asi to vzdávám, jen jsem chtěl vědět jestli není nějaký způsob (mimo Javascriptu, ten by asi fungoval, pokud bude v prolížeči povolen), jak to "ošetřit".

Aichi
Tohle zapamatovávání umí samozřejmě i firefox

To ani nevím. I dvojka ? Nebo FF 3+ ?
Majkl578
Profil
Aichi
Tohle zapamatovávání umí samozřejmě i firefox
po redirectu? to pochybuji, pouzivam Namoroku (Mozilla Firefox 3.6b1pre) a po presmerovani je formular prazdny
Chamurappi
Profil
Reaguji na Majkla578:
po presmerovani je formular prazdny
Po návratu zpět tlačítkem Zpět? (O tom je řeč.)


Reaguji na Mufnu:
Všechny prohlížeče se snaží uchovat obsahy formulářů při cestování historií. Je to v pořádku a jako uživatel jsem s touto funkcí spokojený. Proč bys do tohoto přirozeného a očekávaného chování chtěl zasahovat?
Majkl578
Profil
Chamurappi
aha, prehledl jsem zminku o "sipce zpet". nicmene v tomto pripade prohlizec upozorni na znovuposlani post dat. tohle by melo resit presmerovani (header). ale to uz neni podstata zde zmineneho problemu. prohlizec holt tyto udaje cacheuje (a normalne je to naopak dobre, malokdy se pouziva sipka zpet u formularu, alespon ja nevim o jedinem pripade kdy je to dobre).
Mufna
Profil
Chamurappi
prohlížeče se snaží uchovat obsahy formulářů
Proč bys do tohoto přirozeného a očekávaného chování chtěl zasahovat?

Souhlasím s Tebou, nicméně chtěl jsem vědět, jestli se to dá i ovlivnit a pokud ano, tak jak. Někdy se to může hodit. Na webu p. Vrány jsem si všimnul, že zpět se dostanu pouze na dvojí kliknutí na šipku. Něco jsem o tom včera vygooglil (o "vypnutí" tlačítka zpět), ale dál se v tom nehrabu a nepoužívám to. Nevím jak je to udělané na webu p. Vrány, tam to vypadá, že to takto funguje obecně ve všech prohlížečích, mě šlo pouze o tu Operu.

Majkl578
nicmene v tomto pripade prohlizec upozorni na znovuposlani post dat. tohle by melo resit presmerovani (header)

No nevím jak u Vás, ale mě Opera na nic neupozorní. Jak psal Alphard, už to asi nejsou POST data ale jde o cache. Pokud vyplním formulář a odešlu ho, pak můj skript provede redirect na jinou stránku, a když se pak šipkou zpět vrátím na stránku s formulářem, tak Opera nic nehlásí, bez řečí ho zobrazí tak jak byl vyplněný, a když se ho pokusím opět "Odeslat", tak se to zase bez řečí odešle úplně stejně jako v prvním případě. Něco jiného je, že pokud se nejprve vrátím zpět a první co provedu je, že dám "Aktualizovat", tak se stránka zaktualizuje a při tom se už všechny údaje vymažou. Takže když tomu znovuodeslání předchází "Aktualizovat", tak už to pak samozřejmě neprojde.
Aichi
Profil
pokud ale resis problem s tim, ze ti lide ukladaji data opakovane, tak si do formulare ukladej hash, a pokud ten hash je uz pouzity (v session je jiny z dalsi stranky), tak se to neulozi...
Mufna
Profil
Aichi

Jasně, tak jak píšeš o tom právě přemýšlím.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: