Autor Zpráva
Budulinek
Profil
Zdravím,

doposud jsem tak nějak používal především mysqli, ale už delší dobu pokukuju po dibi a zajímalo by mě, jak je to u vás? C máte radši a proč? Oboje jsem si vyzkoušel (i když dibi jen tak zběžně) a na obojím se mi něco líbí a něco mi úplně nesedlo. Jak jsem psal, s dibi mám jen letmou zkušenost, takže ocením jakýkoli názor, popřípadě srovnání. Samozřejmě se rád přiučím, pokud používáte něco úplně jiného :)

Díky za každý názor
Fergi
Profil
pokud myslis toto dibi (http://dibiphp.com/cs/) tak to se s mysqli neda srovnavat z jednoho prostyho duvodu, mysqli je typ databaze (pokud vim souborova) , a dibi je knihovna , ktera ti usnadnuje praci s databazi... mozna si se chtel zeptat na nazor pouzivani dibi s mysqli - je to urcite vynikajici nastroj , ktery ti ulehci praci
nightfish
Profil
tak to se s mysqli neda srovnavat z jednoho prostyho duvodu, mysqli je typ databaze (souborova) , a dibi je knihovna
mysql je databáze, mysqli je vrstva pro přístup k databázi v PHP, stejně tak jako dibi
Budulinek
Profil
Fergi
přesně tak, jak píše nightfish, mysql a mysqli není totéž, jde o databse layer stejně, jako dibi. Jen s tím rozdílem, že mysqli je přímo součást php, kdežto dibi je produktem třetí strany, pokud se tedy nepletu...
Mastodont
Profil
Budulinek
Mám vlastní wrapper pro mysqli. Konkrétně u dibi se mi třeba nelíbí skládání selectů - proč bych si já jako programátor měl pamatovat datové typy sloupců? To si má knihovna zjistit sama.
Fergi
Profil
aha... tak to se omlouvam za mylne info... ja si to spletl s sqlite... xD

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: