Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Martin9987 Profil * |
#1 · Zasláno: 7. 10. 2009, 21:32:36
Dobry den,
resim nasledujici problem: mam stranku index.php a stranku bozi.php kdyz v menu kliknu na nejake zbozi, tak do prostred stranky, se includuje zbozi.php, kde je pomoci databaze vypsan nejaky produkt (vse reseno pres GET pomoci url, napr index.php?page=zbozi&id=8) jde mi o to ze stranka index.php ma v sobe i hlavicku samotneho webu.. a ja bych rad do titulku webu (tedy do tagu title) vlozil nazev produktu (samozrejme ten vytahnu z databaze). Ovsem jak takovou situaci vyresit kdyz index.php vypada (jednoduse napsano) nejak takto: <title> titulek webu </title> <body> <?php include zbozi.php; ?> </body> kdyz udelam neco takoveho: toto je soubor index.php <title> titulek webu - $nazev_zbozi</title> <body> <?php include zbozi.php; ?> </body> toto je soubor zbozi.php <title>zde pomoci php vypisu z databaze nazev zbozi a ulozim ji do promene $nazev_zbozi tak to samozrejme fungovat nebude... =o/ jak takovouto situaci vyresit, kdyz nemohu dat "vycuc" z databaze do hlavicky webu? (ktera je pouzivana pro vsechny stranky...) |
||
Taps Profil |
#2 · Zasláno: 7. 10. 2009, 22:01:29
Martin9987
ozvi se mi na mail nebo icq které mám profilu. Pomohl bych ti s tím. |
||
PHP_Nemaster Profil |
#3 · Zasláno: 7. 10. 2009, 22:02:41
Musíš vložit to include "zbozi.php" před ten titulek, protože pak to bere tu proměnnou jako že ještě není definovaná.
|
||
Martin9987 Profil * |
#4 · Zasláno: 7. 10. 2009, 23:19:58
jany chapu chapu.. ale to je problem.. nemuzu pred titulek (tedy hlavicku webu) vkladat obsah webu ktery je v zbozi.php :)... v pripade ze vlozim hlavicku webu a kus kodu ktery je pred include v indexu do zbozi.php tak to musim udelat pro kazdou stranku a to se mi moc nelibi =o/ znamenalo by to moc uprav =o/
|
||
Jan Tvrdík Profil |
#5 · Zasláno: 7. 10. 2009, 23:22:15
Martin9987:
Nejčastější potíže s PHP |
||
xszaboj Profil |
#6 · Zasláno: 8. 10. 2009, 12:04:13 · Upravil/a: xszaboj
no tak nekde musis mit naicludovaenj soubor kterej ti vypisuje data z db nebo aspon kod kterej to dela tak ten staci kdyz das pred ten titulek nemusi tam davat celej ten zbozi.php
|
||
Alphard Profil |
#7 · Zasláno: 8. 10. 2009, 14:56:46
Martin9987:
Výběr zboží dejte na začítek stránky, naplňte proměnné $titulek a $obsah a na závěr vše vypište. |
||
Martin9987 Profil * |
#8 · Zasláno: 8. 10. 2009, 16:22:26
xszaboj
asi nejlepsi moznost, jdu zkusit Alphard include zbozi.php nemuzu dat na zacatek indexu.. jelikoz zbozi.php je jen jedna stranka z mnoha.. kdyz napr budu potrebovat includovat kategorie.php tak budu mit na zacatku indexu zbytecne soubor zbozi.php ktery bude delat zbytecne dotazy na databazi... :) aspon zda jsem dobre pochopil.. |
||
Martin9987 Profil * |
#9 · Zasláno: 8. 10. 2009, 16:31:17
no, vyresil jsem to teda nasledovne... do souboru index.php jsem uplne na zacatek vlozil:
<?php if (isset($_GET['titulek'])){ $titulek_predany = $_GET['titulek']; if ($titulek_predany==1){$titulek="Úvodní strana";} if ($titulek_predany==2){$titulek="Služby";} if ($titulek_predany==3){$titulek="Reference";} if ($titulek_predany==4){$titulek="Ceník";} if ($titulek_predany==5){$titulek="Kontakt";} } ?> url adresa vypada nejak nasledovne (zjednodusene) http://localhost/ucto/index.php?titulek=3 a pote uz velmi jednoduse: <!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd"> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> <meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript"> <title><?php echo $titulek; ?></title> samozrejme ze toto jsem vyresil u webu, ktery ma pouze 5 stranek... u slozitejsiho webu bych si na titulky vytvoril vlastni tabulku a doloval bych titulky z db :).. |
||
tiso Profil |
#10 · Zasláno: 8. 10. 2009, 16:31:18 · Upravil/a: tiso
Martin9987 máš to celé zle navrhnuté, Alphard ti radí dobre, prerob si to.
A nabudúce použi relevantný príklad, keď používaš podmienený include, tak ho naznač aj v príklade, nie že si ho tam dáš natvrdo a potom Alphard-ovi vyčítaš že to tak spraviť nejde... edit: [#9] takéto hackovanie nie je riešenie... |
||
Martin9987 Profil * |
#11 · Zasláno: 8. 10. 2009, 17:59:29
tiso
ok, je mi to jasne, chapu.. diky za odpoved.. myslim ze u webu ktery ted resim to predelavat nebudu (ma 5 stranek s nemenym obsahem), ale u eshopu ktery delam to urcite vyuziju Jest jednou diky za info a Alphardovi jsem nic vycitat nechtel, jen jsem uvazoval po svem a neuvedomil si v tu chvili ze nemusim davat include napevno... Spatne to vyznelo ale nic zleho jsem nemyslel. Za to se omlouvam. |
||
Taps Profil |
#12 · Zasláno: 8. 10. 2009, 17:59:43
Martin9987
Tiso a Alphard mají pravdu. Všechno jde, ale záleží jen na tom jaké má člověk znalosti |
||
tiso Profil |
#13 · Zasláno: 8. 10. 2009, 18:05:40
Taps som tiso, nie Tiso, ďakujem.
|
||
Časová prodleva: 9 let
|