Autor Zpráva
Martin9987
Profil *
Dobry den,

resim nasledujici problem:

mam stranku index.php a stranku bozi.php

kdyz v menu kliknu na nejake zbozi, tak do prostred stranky, se includuje zbozi.php, kde je pomoci databaze vypsan nejaky produkt (vse reseno pres GET pomoci url, napr index.php?page=zbozi&id=8)

jde mi o to ze stranka index.php ma v sobe i hlavicku samotneho webu.. a ja bych rad do titulku webu (tedy do tagu title) vlozil nazev produktu (samozrejme ten vytahnu z databaze).

Ovsem jak takovou situaci vyresit kdyz index.php vypada (jednoduse napsano) nejak takto:

<title> titulek webu </title>
<body>
<?php include zbozi.php; ?>
</body>


kdyz udelam neco takoveho:

toto je soubor index.php
<title> titulek webu - $nazev_zbozi</title>
<body>
<?php include zbozi.php; ?>
</body>

toto je soubor zbozi.php
<title>zde pomoci php vypisu z databaze nazev zbozi a ulozim ji do promene $nazev_zbozi


tak to samozrejme fungovat nebude... =o/

jak takovouto situaci vyresit, kdyz nemohu dat "vycuc" z databaze do hlavicky webu? (ktera je pouzivana pro vsechny stranky...)
Taps
Profil
Martin9987
ozvi se mi na mail nebo icq které mám profilu. Pomohl bych ti s tím.
PHP_Nemaster
Profil
Musíš vložit to include "zbozi.php" před ten titulek, protože pak to bere tu proměnnou jako že ještě není definovaná.
Martin9987
Profil *
jany chapu chapu.. ale to je problem.. nemuzu pred titulek (tedy hlavicku webu) vkladat obsah webu ktery je v zbozi.php :)... v pripade ze vlozim hlavicku webu a kus kodu ktery je pred include v indexu do zbozi.php tak to musim udelat pro kazdou stranku a to se mi moc nelibi =o/ znamenalo by to moc uprav =o/
Jan Tvrdík
Profil
Martin9987:
Nejčastější potíže s PHP
xszaboj
Profil
no tak nekde musis mit naicludovaenj soubor kterej ti vypisuje data z db nebo aspon kod kterej to dela tak ten staci kdyz das pred ten titulek nemusi tam davat celej ten zbozi.php
Alphard
Profil
Martin9987:
Výběr zboží dejte na začítek stránky, naplňte proměnné $titulek a $obsah a na závěr vše vypište.
Martin9987
Profil *
xszaboj
asi nejlepsi moznost, jdu zkusit
Alphard
include zbozi.php nemuzu dat na zacatek indexu.. jelikoz zbozi.php je jen jedna stranka z mnoha.. kdyz napr budu potrebovat includovat kategorie.php tak budu mit na zacatku indexu zbytecne soubor zbozi.php ktery bude delat zbytecne dotazy na databazi... :) aspon zda jsem dobre pochopil..
Martin9987
Profil *
no, vyresil jsem to teda nasledovne... do souboru index.php jsem uplne na zacatek vlozil:
<?php
if (isset($_GET['titulek'])){
  $titulek_predany = $_GET['titulek'];
  if ($titulek_predany==1){$titulek="Úvodní strana";}
  if ($titulek_predany==2){$titulek="Služby";}
  if ($titulek_predany==3){$titulek="Reference";}
  if ($titulek_predany==4){$titulek="Ceník";}
  if ($titulek_predany==5){$titulek="Kontakt";}
}
?>

url adresa vypada nejak nasledovne (zjednodusene)
http://localhost/ucto/index.php?titulek=3


a pote uz velmi jednoduse:
<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<meta http-equiv="Content-Script-Type" content="text/javascript">
<title><?php echo $titulek; ?></title>


samozrejme ze toto jsem vyresil u webu, ktery ma pouze 5 stranek... u slozitejsiho webu bych si na titulky vytvoril vlastni tabulku a doloval bych titulky z db :)..
tiso
Profil
Martin9987 máš to celé zle navrhnuté, Alphard ti radí dobre, prerob si to.
A nabudúce použi relevantný príklad, keď používaš podmienený include, tak ho naznač aj v príklade, nie že si ho tam dáš natvrdo a potom Alphard-ovi vyčítaš že to tak spraviť nejde...

edit: [#9] takéto hackovanie nie je riešenie...
Martin9987
Profil *
tiso
ok, je mi to jasne, chapu.. diky za odpoved.. myslim ze u webu ktery ted resim to predelavat nebudu (ma 5 stranek s nemenym obsahem), ale u eshopu ktery delam to urcite vyuziju

Jest jednou diky za info a Alphardovi jsem nic vycitat nechtel, jen jsem uvazoval po svem a neuvedomil si v tu chvili ze nemusim davat include napevno... Spatne to vyznelo ale nic zleho jsem nemyslel. Za to se omlouvam.
Taps
Profil
Martin9987
Tiso a Alphard mají pravdu. Všechno jde, ale záleží jen na tom jaké má člověk znalosti
tiso
Profil
Taps som tiso, nie Tiso, ďakujem.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: