Autor Zpráva
Peter45
Profil

  <?
include "connect.php";

$aktualtime=Time();

$ins = MySQL_Query("UPDATE users  SET active = '1' WHERE id = '$d'  AND email = '$l'  datum-aktivacie = '$aktualtime'  ");

if ($ins) echo "<center><h1>Registrácia bola ukončená. Pre návrat kliknite SEM</h1></center>";

?>





Funguje mi to bez toho datumu (datum-aktivacie = '$aktualtime') ked tam doplnim datum tak uz nic,ako sa da vypisat chyba?
nightfish
Profil
chybí ti tam logická spojka (AND, OR) před datum-aktivacie
kolem datum-aktivacie napiš pro jistotu zpětné apostrofy... `datum-aktivacie`
Joker
Profil
Ještě doplním druhou odpověď:
Peter45:
ako sa da vypisat chyba?
mysql_error
Peter45
Profil

  <?
include "connect.php";

$aktualtime=Time();

$ins = MySQL_Query("UPDATE users  SET active = '1' WHERE id = '$d'  AND email = '$l' OR datum = '$aktualtime' ");

if ($ins) echo "<center><h1>Registrácia bola ukončená. Pre návrat kliknite SEM</h1></center>";

?>






Skusil som toto,sice to zas funguje tak ze aktivuje ale nezapise datum aktivace...
Joker
Profil
Peter45:
nezapise datum aktivace
V dotazu používáte datum pro vyhledání, neukládá se. Ten dotaz měl asi vypadat nějak takhle:
UPDATE users  SET active = '1',  datum = '$aktualtime'  WHERE id = '$d'  AND email = '$l'
nightfish
Profil
ááááha
opět se jednou ukazuje, jak je vhodné napsat, co od uvedeného kódu očekáváte, hned do prvního příspěvku
Peter45
Profil
Tak najprv som mal v db pomenovane pole (datum-aktivacie) co neslo asi pre tu pomlcku...
premenoval som len na datum a pouzil kod vyssie a zda sa ze je to ok...ale aj tak nechapem preco nezapise datum ale dake cislo 1254990528,,co to znamena?
Joker
Profil
Peter45:
aj tak nechapem preco nezapise datum ale dake cislo
Přečetl jste si v manuálu, co vrací funkce time()?
Medvídek
Profil
Peter45
Protože to funkce Time(); dělá :) vrací počet sekund od 1. ledna 1970
Ty by si chtěl spíše Date ("H:i:s"); , ne ?
Peter45
Profil
Date("Y-m-d")...Date("H:i:s")...

Tak prva moznost vypise len rok a druha zas len mesiac...ako teda zapisem den mesiac rok?

Poprosim odkaz na ten manual dakujem...
Nox
Profil
Tak prva moznost vypise len rok a druha zas len mesiac
to...asi ne... první vypíše rok-měsíc-den a druhá hodiny:minuty:sekundy, ne?

www.php.net

bylo by vhodnější mít sloupec typu date nebo datetime pokud to chceš zapisovat takto

navíc pokud zapisuješ aktuální čas, tak můžeš využít MySQL funkcí CURDATE() a NOW() a (konstruktu?) interval
Peter45
Profil
Nie ta prva moznost vypise iba rok neviem preco

Pole datum v db mam nastavene na INT11,,,nema tam byt teda este daco ine?


Ano zmenil som na DATE a funguje to,ok vdaka za rady
Joker
Profil
Peter45:
Pole datum v db mam nastavene na INT11
No a tak proč se vlastně divíte, že se tam cpe číslo, když sloupec je typu číslo? :-)
Jinak time() + sloupec INT v databázi by fungovalo, jen to není ideální volba datového typu.

DATETIME v databázi a NOW() je asi nejlepší volba pro aktuální čas.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: