Autor Zpráva
johnl
Profil
Potřeboval bych radu, když si do promněné dám hodnotu
$promena = "<p>lol</p> <?php echo "Lol"; ?>";
jak mám docílit toho abych poté co nechám vypsat (echo "$promena";) tu proměnou se provedl ten script
<?php echo "Lol"; ?>


Jde to vůbec udělat?
Matty
Profil
eval()

Používat s rozvahou ;)
Joker
Profil
johnl:
Dá se použít
eval()

nicméně provádění kódu z proměnných je obvykle zbytečné a nebezpečné.
johnl
Profil
A jak mám použít ten eval (tuto funkci moc neznám - spíš vůbec)? Já mám totiž soubor a ten rozdělím na pole a v proměné $pole[1] se může objevit i php kód a já bych potřeboval, aby se ten php kód i provedl..
Joker
Profil
johnl:
Skript, který z názvu funkce dělá odkaz na manuál se porouchal?
Kdyžtak http://cz2.php.net/function.eval
johnl
Profil
Joker:
Skript, který z názvu funkce dělá odkaz na manuál se porouchal?
Neporouchal, ale pořád to nechápu :(
panther
Profil
johnl
ale pořád to nechápu :(
tak to máš asi smůlu. Co na uvedených překladech, které jsou tam uvedeny, nechápeš?
johnl
Profil
panther:
tak to máš asi smůlu. Co na uvedených překladech, které jsou tam uvedeny, nechápeš?
No, právě že je to celý v angličtině ta, to nechápu (zase až tak dobrej v AJ nejsem..)
denCo
Profil
ak by si funkciu
eval()
pouzil, tak nepouzi ju na nic co zadava uzivatel... ale aj tak ti ju neodporucam, skus radsej nejaky iny sposob
johnl
Profil
denCo:
skus radsej nejaky iny sposob
Jaký třeba? Mě už nic nenapadá, ten soubor rozdělím na pole (pomocí explode) a teď potřebuji prostě nějak zprovoznit php script co je v té proměné ($pole[1])
Radek9
Profil
johnl:
eval("
?>".$promenna."<?php
");

Edit: Teda ikdyž to je asi blbost.
Edit: zkus to takhle.
johnl
Profil
Radek9:
Edit: Teda ikdyž to je asi blbost.
Jo je :D Pořád se mi php vypisuje místo toho aby se provedlo..
Werewolf
Profil
johnl:
Stačí tohle:
eval($promenna);
fajzen
Profil
johnl
1. máš tam chybu v úvodzovkách
2. mám taký pocit, že na toto ti ani eval nepomôže, <p>lol</p> totižto nie je PHP príkaz, takže to skončí chybou... musel by si to zmeniť na niečo ako
$a = 'LOL';
$b = 'echo \'<p>lol</p>\' . $a;';
eval($b);
johnl
Profil
fajzen:
1. máš tam chybu v úvodzovkách
jj, toho jsem si nevšiml, ale tohle jsem uvedl hlavně jako příklad tidíž to nemá žádný význam..

[#11] Ale tento kód mi funguje, správně.. ;-)
fajzen
Profil
Ale tento kód mi funguje, správně.
aha, áno, ten som si nevšimol... aj tak sa dá :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0