Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Dobrý večer.
Chtěl bych se zeptat, mam v mysql sloupci zapsany například tyto data :
"raz dva tri"
No a chtěl bych se zeptat, jak to mam vypsat do selectu ?
Zkusil jsem to takto :
$mapa_result = mysql_query("SELECT * FROM liga_ligy WHERE id='".$_GET["id"]."'");
while($mapa = mysql_fetch_array($mapa_result)){
echo "<select name='mapa'><option>";
$mapy = str_replace(" ", "</option><option value='".$mapa["mapy"]."'>", $mapa["mapy"]);
echo $mapy; }  
echo "</select>";


No a vysledek vypada takto (zdrojový kod)
<select name='mapa'>
<option>de_dust2</option>
<option value='de_dust2 de_inferno de_nuke de_train'>de_inferno</option>
<option value='de_dust2 de_inferno de_nuke de_train'>de_nuke</option>
<option value='de_dust2 de_inferno de_nuke de_train'>de_train</select>


No, o to první (de_dust2) mi nejde, to bych nastavil například jako "Vyberte :" ale jde mi o value, jde nějak udělat aby to vypsalo vždy jen to co je v option bylo value?
Už mě nenapadá jinačí řešení než tohleto :(
Děkuji :)
Jan Tvrdík
Profil
BuGeR:
Tvůj problém jsem přesně nepochopil, ale možná by ti pomohla funkce explode a pracovat s daty jako s polem.
BuGeR
Profil
No dívej se, mam v mysql data oddělené mezerou a chci aby se to vypsalo takto :
<select>
<option value='data1'>data1</option>
<option value='data2'>data2</option>
<option value='data3'>data3</option>
</select>


jenže mě se to vypisuje takhle :
<select>
<option value='data1 data2 data3'>data1</option>
<option value='data1 data2 data3'>data2</option>
<option value='data1 data2 data3'>data3</option>
</select>
Jan Tvrdík
Profil
$query = mysql_query("SELECT * FROM liga_ligy WHERE id='".$_GET["id"]."'");
$data = mysql_fetch_assoc($query); // opravený řádek
$mapy = explode(' ', $data['mapy']);
echo "<select>\n";
foreach ($mapy as $mapa) {
    echo "\t<option value='$mapa'>$mapa</option>\n";
}
echo "</select>\n";
BuGeR
Profil
Hej díky moc ale nejde to :(
Výsledný kod vypadá takto :
<select>
	<option value='1'>1</option>
</select>
Jan Tvrdík
Profil
BuGeR:
Opraveno.
BuGeR
Profil
Už to de ! Díky moc:)
Kamoooooo ty si boreec:D
nightfish
Profil
BuGeR
...na závěr se sluší napsat, že uvedený způsob ukládání dat do databáze je cestou do pekel a ukázkou, jak se to dělat nemá
BuGeR
Profil
a jak se to má dělat? :)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: