Autor Zpráva
Teo
Profil *
Dobrý den,Chci se zeptat jak převedu z timestampu na konkrétní datum?
mám např v texťáku "1246807586 a potřeboval bych vydolovat z toho datum a čas.
stále mi to píše:
Warning: strftime() expects parameter 2 to be long, string given in,i když jsem použil funkce "time,strftime"a snad vše co sem našel.
Díky moc za radu.
Fergi
Profil
treba takhle
echo strftime("%d.%m.%Y %H:%M", 1246807586)."<br/>";

vypise 05.07.2009 17:26
Teo
Profil *
Pokud to takhle napíšu,tak mi to vypíše přesně jak sem chtěl,ale mám tu hodnotu v promněnné,takže to dělám takhle:

echo strftime("%d.%m.%Y %H:%M", $pole[0])."<br/>";


a to mi právě háže tu chybu "Warning: strftime() expects parameter 2 to be long, string given in..."

Sem z toho už zoufalý!:-)
miskith
Profil
zkus:
echo strftime("%d.%m.%Y %H:%M", $pole['0']);
echo "<br/>"; 

PS: co mas obsah $pole['0']? 1246807586?
Teo
Profil *
ano, v tom $pole['0'] mám 1246807586.pokaždé jiné.
když si nechám vypsat čisě jen "echo "$pole[0]";" tak mi to vypíše "1246807586",ale s tím převodem mi to píše pořád stejnou chybu:-(
tqs
Profil *
Možná by pomohlo, kdybys sem napsal způsob, jakým vkládáš jednotlivé řetězce do toho pole. Podle mě bude pes zakopanej tam...
A malý poddotaz - na tohle jsem vždycky používal fci date(), můžete mi vysvětlit, proč používáte raději strftime(), resp. jaký je v tom rozdíl?
Teo
Profil *
K tomu poddotazu:
Právě že mi to už nešlo s fci date(),a tak jsem hledal v diskuzích a strftime se mi zdála optimálnější.

Vkládám to takhle:


<?php
$path = ("data/novinky/data/");
$dh = opendir($path);
while ($file=readdir($dh))

{
if ($file=="." || $file=="..") continue;
$files[]=array(($path.$file),$file); }
closedir($dh);
rsort($files);


foreach ($files as $soubory){
$soubor=fopen("$path/$soubory[1]", "r+");
$stav=fread($soubor, 100000);
$pole=explode("||", $stav);

//výpis z texťáků

?>
<br><table border="0"><tr><td ><h3><span class="nad1">
<?php echo "$pole[0]";?><?--tady by měl být ten datum,teď tam mám jen :1246807586--?>

</span><h3><?php echo "$pole[1]";?></h3></td><tr><td align="justify"><?php if("$pole[4]"!=="x"){
?>
<img src="data/novinky/pic/<?php echo "$pole[4]";?>" style=" height: 150px;margin-left:10px; float: right">

<?php
}?><h3><?php echo "$pole[2]";?></h3><?php echo "$pole[3]";?>
</td></table>
<?php
}


?>
pokud jsem používal databázi tak mi to šlo s tímhle:

<?php echo "".date("j.n.Y/ G:i:s", ($zaznam["datum"]))."";?>


ale s přečteným ůdajem z texťáku mi to nejde.Tak nevím.
Jediné co vím,je že i když to zkusím nějak obejít,tak mi to stejně nedá spát...:-)
tqs
Profil *
No ještě by to chtělo znát strukturu těch souborů, který načítáš...
Zkus vložit za ten svůj řádek
$pole=explode("||", $stav);
tohle:
var_dump($pole); 

Třeba tam hned uvidíš v čem je problém. Pokud ne, tak ten dump zkopíruj sem...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: