Autor Zpráva
ellric
Profil *
Zdravicko vsem.

Je nejaky zpusob jak napsat nasledujici kod:

Pokud se v url vyskytuje /en/ echo ....
Pokud se v url vyskytuje /de/ echo ....

Proste abych podle url dokazal vypsat obrazky ve spravnem jazyce.

Diky vsem
radas
Profil *
dalo by se to řešit přes metodu GET
ellric
Profil *
to radas >> trosku detailneji prosim. Dokazu za pomoci get dostat parametr, ale nevim jak na celou url ani jak ji pak zkontrolovat zda obsahuje tu cast /en/ nebo /de/
dik
P_T_
Profil
if(strpos($_SERVER['HTTP_HOST'], '/en/') > 0) {
  echo 'adresa obsahuje /en/';
}
P_T_
Profil
Sory, mělo by to být

if(strpos($_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'], '/en/') > 0) {
  echo 'adresa obsahuje /en/';
}
ellric
Profil *
P_T_ nejede to :(
adresa je http://www.domena.cz/en/vyrobni-program/ a nic to nenapise
RomikTronik
Profil *
pozor na funkci strpos(), podle mě by se měla porovnávat takto:

if(strpos( ... ) !== FALSE) 
{
  ...
}


samozdřejmě, že /en/ nebude nikdy v tomto případě na pozici 0. Píšu jenom na upozornění ať se ellric v budoucnu nedopustí zbytečné chyby.
ellric
Profil *
Porad nic :( i kdyz zmenim zpusob porovnani
P_T_
Profil
ellric
Zkoušel jsem to a mělo by to fungovat. Co ti to dělá ? Co ti vypíše následující kód.
  echo $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'];
ellric
Profil *
Vypise to : www.domena.cz/vyrobni-program/ takze problem je jasnej. chybi tam to en. Nahore v adresovym radku je.

Trosku to bliz popisu. Delam vicejazycny tema do wordpressu a plugin kterej se stara o jednotlivy jazykovy verze upravuje tu adresu a evidentne v tom bude ten problem.
Nevim jestli si s tim takhle poradite. Kdystak skusim napsat na forum wordpressu.
P_T_
Profil
Tak zkus najít proměnnou, jaký jazyk je vybraný. Možná bude v session.
radas
Profil *
tehle adresy lze dosahnout přes mode rewrite http://www.domena.cz/en/vyrobni-program/
bez mode rewrite by se to dalo přenašet třeba takto http://www.domena.cz?lang=en&title= vyrobni-program
a vše se da získat z url adresy, ale přikáněl bych se k volbě odP_T_ že volbu jazky řešit přes session
Aesir
Profil
ale přikáněl bych se k volbě odP_T_ že volbu jazky řešit přes session
Já bych od této možnosti naopak odrazoval.
Volbu jazyka je dobré držet v URL, například kvůli duplicitnímu obsahu (pokud nepřekládáte i URL), apod.
radas
Profil *
Aesir
to je pravda, ale mit anglicky popsané ovladací prvky (odkazy.tlačitka atd) a text pro navštěvniky by se neměnil mi přije že se pak ztrati logika jazykové mutace
ellric
Profil *
nakonec jsem pouzil $_request. snad s tim nebudou problemy.

foreach ($_REQUEST as $ses) {
if($ses=="en"){echo '<img id="header-image" src="http://www.domena.cz/wp-content/themes/sanborn/images/en-header.png" width="720" height="87" usemap="#Map" alt="Header" />';}
if($ses=="de"){echo '<img id="header-image" src="http://www.domena.cz/wp-content/themes/sanborn/images/de-header.png" width="720" height="87" usemap="#Map" alt="Header" />';}
if($ses=="cs"){echo '<img id="header-image" src="http://www.domena.cz/wp-content/themes/sanborn/images/header.png" width="720" height="87" usemap="#Map" alt="Header" />';}
}

Funguje to dobre ve vsech prohlizecih.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: