Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomashekk Profil |
#1 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:29:16
Vím že to tu bylo nejméně milionkrát. Ale nemohu najít chybku v tomto kódu.
<?php require_once('pripoj.php'); echo $referat;echo "<br>"; $dotaz = "SELECT `ID`, `date` , `text` , `zdroj` , `zkratka` , `tema` FROM `referaty` WHERE `ID` = $referat "; $vysledek = mysql_query($dotaz, $link) or die ("SQL dotaz nešlo provést"); //načte do promenné obsah promenné s obsahem z DB nebo "chcípne" mysql_close(); //uzavře MySQL spojení echo $dotaz; echo "<br>"; echo $dotaz; echo "<br>"; echo $link; echo "<br>"; echo $vysledek; echo "<br>"; while ($radek = mysql_fetch_assoc($vysledek)) //Načte výsledný řádek do asociativního pole { extract($radek); //čte z pole do tabulky ?> <center> <table width="90%"> <tr> <td align="center" valign="top"><?php $tema; ?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top">Přidáno dne: <?php $date; ?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top"><?php $text; ?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top"><h2>Zdroje:</h2> <?php $zdroj; ?></td> </tr> </table></center> <?php }?> v pořadí echo to vypisuje: 1 SELECT `ID`, `date` , `text` , `zdroj` , `zkratka` , `tema` FROM `referaty` WHERE `ID` = 1 SELECT `ID`, `date` , `text` , `zdroj` , `zkratka` , `tema` FROM `referaty` WHERE `ID` = 1 Resource id #3 Resource id #6 ¨Co se týká $referat , tak tam je opravdu vždy to číslo (viz první echo) Chyba je ta, že to nic nevypisuje |
||
Stomas Profil |
#2 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:35:36
No nejsem si 100% jist, ale já bych viděl chybu ve „WHERE `ID` = $referat“, nemůže to tam být jen takhle holé.
Zkus 'SELECT `ID`, `date` , `text` , `zdroj` , `zkratka` , `tema` FROM `referaty` WHERE `ID` = "'.$referat.'"'; |
||
Tomashekk Profil |
#3 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:37:16
Stomas
nepomohlo |
||
Stomas Profil |
#4 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:46:41 · Upravil/a: Stomas
ááá :)... nekoukal jsme se pořádně na celej script.
<?php require_once('pripoj.php'); echo $referat; echo "<br/>"; $dotaz = 'SELECT `ID`, `date` , `text` , `zdroj` , `zkratka` , `tema` FROM `referaty` WHERE `ID` = "'.$referat.'"'; $vysledek = mysql_query($dotaz, $link) or die ("SQL dotaz nešlo provést"); //načte do promenné obsah promenné s obsahem z DB nebo "chcípne" while ($radek = mysqli_fetch_array($vysledek)) //Načte výsledný řádek do asociativního pole { ?> <center> <table width="90%"> <tr> <td align="center" valign="top"><?php echo $radek['tema']?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top">Přidáno dne: <?php echo $radek['date']?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top"><?php echo $radek['text']?></td> </tr> <tr> <td align="left" valign="top"><h2>Zdroje:</h2> <?php echo $radek['zdroj']?></td> </tr> </table></center> <?php mysql_close($link); //uzavře MySQL spojení }?> |
||
Tomashekk Profil |
#5 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:48:24
„ááá :)... nekoukal jsme se pořádně na celej script.“
super, ale kde byla chybka :D |
||
Stomas Profil |
#6 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:52:08
Funguje? No tak chyba je skoro všude možně :)... Zkus to porovnat
Ukončit spojení s databází až po vypsání! Bez echo ti toho moc nevypíše. Výsledky se musí vypsat jako $radek['neco'], ... |
||
Tomashekk Profil |
#7 · Zasláno: 17. 10. 2009, 22:57:00
Stomas
sice tohle funguje, ale přestalo mi fungovat něco jiného :D |
||
Stomas Profil |
#8 · Zasláno: 17. 10. 2009, 23:01:14
No nemáš tam celej script a změnil jsem ti mysql_fetch_assoc($vysledek) na mysqli_fetch_array a vymazal extract($radek) - nwm, k čemu to je dobrý. Takže jsem ti to mohl trochu rozházet.
|
||
Tomashekk Profil |
#9 · Zasláno: 17. 10. 2009, 23:03:31 · Upravil/a: Tomashekk
Stomas
v pohodě... mne přestala chodit jiná stránka php.. tohle bylo ukaz.php a přestalo jít main.php.. ale to neva.. tam jsem chtěl dát něco jiného Ale jinak díky moc |
||
Stomas Profil |
#10 · Zasláno: 17. 10. 2009, 23:05:02
ttj :)... v poho
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0