Autor Zpráva
Slovakia
Profil
Dobry den,
nemohli by ste mi poradit s nejakym php prikazom.Chcem mat forum a v nom lavu listu kde by sa zobrazovali najnovies temy vo fore, nejak na to nemozem prist.Dik....
AM_
Profil
pokud bude mít fórum témata uložená v databázi, stačí vybrat z databáze několik prvních témat seřazených podle nejnovějšího příspěvku (v tabulce témat asi bude vhodné mít uložený datum/čas nebo timestamp posledního příspěvku v tématu, aby se toto neprovádělo složitým dotazem se spojením tabulek), tedy něco jako:
$nejnovejsi = mysql_query("SELECT nazev FROM temata ORDER BY posledni_prispevek DESC LIMIT 10")
Slovakia
Profil
Diky moc........este by som sa ta chcel spytat ci tie temy sa ukladaju do databazy automaticky??
AM_
Profil
to fórum sis psal sám? pokud ano, měl bys vědět nejlíp, jak se tam ukládají :) pokud ne, tak většina fór databázi používá (nevím, jak jinak by se tam témata ukládala, než automaticky, prostě když někdo založí téma, tak se tam uloží). Pokud to chceš pasovat na cizí fórum, musíš si jeho databázi trochu projít a zjistit, jakým způsobem se témata ukládají a jak zjistit informaci o posledním příspěvku v tématu.
(Pochopitelně, ten řádek kódu, co jsem napsal, přesně takhle napsaný zřejmě fungovat nebude, byl to jen nástin, jak se taková věc dělá)
Slovakia
Profil
Nj ja vim.Forum robim teraz prvy krat a velmi som s tym ani nezacal ale chcem zacat tak len zistujem urcite informacie ktore budem potrebovat.Dik
Slovakia
Profil
A dalo by sa to este nejak spravit aby mi ten script zobrazoval udaje z databazi do tabulky??
nightfish
Profil
Slovakia:
A dalo by sa to este nejak spravit aby mi ten script zobrazoval udaje z databazi do tabulky??
ano, obvykle bývá tento postup popsán ve všech článcích o spolupráci php s mysql - viz třeba http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=345
Slovakia
Profil
OK dik............

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: