Autor Zpráva
Peter45
Profil
Mam takyto kod: toto mi funguje ale potrebujem tu zlavu zahrnut aj do total ceny viete mi podarit?

        </select></td>
        <td valign="top" ><strong><a class="bigger" href="?art=detail.php&amp;id=<? echo $row["id"] ?>"><? echo $row["nazov"]; ?></a></strong>           </td>
        <td valign="top" >
          <?php  echo number_format(  $row["cena"]/100*(100-$row["zlava"])*1.19 , 2, ',', ' '); ?> &euro;<br >
          
<span class="small"><? echo number_format($row["cena"]/100*(100-$row["zlava"])*1.19*$_SESSION["sEuro"] , 1, ',', ' '); ?>0 Sk</span>        </td>
        <td valign="top" ><?php $celkom=$row["pocet"] * $row["cena"]/100*(100-$row["zlava"])*1.19; echo number_format(  $celkom , 2, ',', ' ');  ?> &euro;<br >
<span class="small"><? echo number_format($row["pocet"] * $row["cena"]/100*(100-$row["zlava"])*1.19*$euro , 1, ',', ' '); ?>0 Sk</span> </td>
        <td valign="top" >
          <a href="?art=kosik.php&amp;action=remove&amp;id=<?php echo $row["id"]; ?>"><img src="images/delete.gif" alt="Vymazať z košíka" title="Vymazať z košíka" border="0" ></a>        </td>
      </tr>


TOTALCENA v kosiku

<div class="kosikfinal">

<h1>Suma na úhradu mimo dopravy: <u><?   echo number_format($totalcena*1.19, 2, ',', ' '); ?></u> &euro;</h1>
<span class="smaller">Suma na úhradu mimo dopravy: <u>
                                    <? echo number_format($totalcena*1.19*$_SESSION["sEuro"] , 1, ',', ' '); ?></u>0 Sk</span></div>


nekopiroval som to cele tak si html nevsimajte
Joker
Profil
Peter45:
Uff, za dobu co používám šablonovací systémy jsem si odvykl na takovýhle binec :-)

No stačí v tom druhém případu použít stejný vzorec jako v prvním, ne? Konečná cena = (cena * (100-sleva)) * 1,19

Jestli dotaz je jaké proměnné se v tom druhém případě mají použít, tak jak my to máme vědět?
Peter45
Profil
Mohol by si teda skusit upravit tento riadok jak ma byt?

<?   echo number_format($totalcena*1.19, 2, ',', ' '); ?></u> &euro;</h1>


nech to skusam ako chcem tak mi to nejde alebo mi tam vyrata spatnu cenu...

Sablonovaci system myslis co? nieco ako oscommerce?
Peter45
Profil
Zabudol som pripojit:
      <?php
        while($row = mysql_fetch_array($result))
          {
            // zjistí celkovou cenu
			
			
if ($row["akcia"] && $row["cena2"]) $row["cena"]=$row["cena2"];

            $totalcena += $row["pocet"] * $row["cena"];
      ?>
      <tr>
        <td valign="top" >
          <select name="<?php echo $row["id"]; ?>"  onchange="updatepocet(this)">
      <?php
$list=$row["pocet"]+9;

      for ($i = 1; $i <= $list; $i++)
        {
          echo "<option ";
            if ($row["pocet"] == $i) echo " selected=\"selected\" "; 
            echo ">" . $i . "</option>";
        }
      ?>
Budulinek
Profil
Šablonovací systém = třeba Smarty, bTemplate...samotné php. Je jich hodně. Unožní ti to pohodlně oddělit aplikační vrstvu od prezentační. Jednoduše řečeno php od html. Je to pak všechno mnohem čistší a přehlednější...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: