Autor Zpráva
kharn
Profil *
Dobrý den,
učim se php a zkouším si psát různě stránky, ale mám menší problém kdekoliv vložim div tak mi to udělá horní odřádkování a nevim si rady.

index.php

<?php include "./config.php";?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>

  <head>
  
  <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">
  <meta name="keywords" content="">
  <meta name="decription" content="">
  
  <title><?php echo "$title";?></title>
  
      <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">    
  </head>
  
  <body>                                

  <div class="registrace">
  
        <form method="POST" action="login.php">
  
        <label for="jmeno">Jméno:</label> <input id="jmeno" name="jmeno" type="text">
        <label for="heslo">Heslo:</label> <input id="heslo" name="heslo" type="password">
                                      <br>
        <input style="margin-left: 75px; width: 120px;" type="submit" value="Přihlásit se">
           
         </form>                      
                 
  </div>
    
  </body>
  
</html>



login.php

<link rel="stylesheet" href="style.css">
<?php 
@include "./config.php"; // připojení k databázi

$login = $_POST["jmeno"]; // nick zadaný ve formuláři pro přihlašování
$heslo = $_POST["heslo"]; // heslo zadané ve formuláři pro přihlašování
$md5heslo = md5($heslo);  // MD5

$dotaz = mysql_query("select * from uzivatele where login = '$login' and heslo = '$md5heslo'");
$overeni = mysql_num_rows($dotaz);
$row = mysql_fetch_array($dotaz);

if($overeni == 1) {

    $_SESSION['login'] = $login; // Zapíšeme si jeho lgoin který získáme z MySQL
    $_SESSION['id'] = $row["id"]; // Zapíšeme si jeho id které získáme z MySQL
     
    @include "./hpanel.php";
    @include "./telo.php";
    

  die();
} 
else {
  echo '<div>Zadal jste špátné jméno nebo heslo!</div>'; // Příkaz pro výpis, že uživatel zadal špatný nick nebo heslo
  echo '<a href="index.php">Zpět</a>';                                 // Je možné použít místo echo také header(Location: ); a uživatele přesměrovat na nějakou stránku
}
 	
?>



hpanel.php

<?php

        $sql = "SELECT email FROM uzivatele where login like '$login'";
        $result = mysql_query($sql);
      
    echo '<div class="hpanel">';    
    echo '<span class="email_hpanel">'.(mysql_fetch_object($result)->email).'</span>';    
    echo '<span class="login_hpanel"><a href="./logout.php">Odhlásit se</a>';
    echo " | $login</span>";
    echo '</div>';
    echo "<hr>";
       
?>

Aesir
Profil
[#1] kharn:
Tohle asi nebude mít s PHP nic společného (pokud chápu správně problém), ale spíš se styly. Ideálně dodejte živou ukázku problému.
Joker
Profil
kharn:
kdekoliv vložim div tak mi to udělá horní odřádkování
Co přesně je "horní odřádkování"?
<div> je blokový prvek, takže se nový řádek udělá před a za ním. Chcete-li něco jako <div>, ale řádkový (ne blokový), můžete použít <span>.
Trváte-li na <div>, ale chcete ho v řádku, můžete použít CSS a display:inline
kharn
Profil *


přikládám ještě style.css

/* CSS Document */

body {    margin: 0 auto;
          padding: 0 auto;
          width: 780px;

} 

.registrace {   width: 250px;
                height: 80px;
                border: 1px solid black;
                padding: 1em;
                margin: 120px auto 0;

}

label,input {   display: block; 
                margin-bottom: 10px;
                float: left;
                width: 150px;

}
        
label {   padding-right: 5px;
          width: 75px;    

} 

.hpanel {   width: 760px;
            height: 25px;
            margin: 0;
            padding: 0 10px;
            border: 1px solid black;

} 

.email_hpanel {   text-align: left;
                  color: blue;    

}

.login_hpanel {    text-align: right;
                    float: right;
                    color: red;

}


Joker
Profil
kharn:
Aha. Nastavte pro <div> menší (nebo nulový) horní margin.
kharn
Profil *
Tady mám nulový margin:

.hpanel {   width: 760px;
            height: 25px;
            margin: 0;
            padding: 0 10px;
            border: 1px solid black;

} 


a když zadám div { margin: 0; }
tak to stím nehne.
Joker
Profil
kharn:
Tak hoďte odkaz na živou ukázku.
nightfish
Profil
a není to paddingem na <body>?
kharn
Profil *
tak jsem to nahral na web www.masozrave.com/ahoj/ Přihlašovací jméno: admin heslo: admin
tiso
Profil
kharn: máš tam nejaké divné biele znaky (BOM?), tie ti to robia.
kharn
Profil *
Uf tak těd nevím co máte namysli.
tiso
Profil
kharn: http://tmp.tiso.sk/djpw-kharn.png
kharn
Profil *
To je docela zajímavé v PSPadu to nevidim a ve firefoxu taky ne. Jak se toho zbavím? a kde se tam ty tečky berou?
kharn
Profil *
Tiso: měl jste pravdu s BOM

Takže problém jsem vyřešil! Používám program PSPad a v něm je standartně povoleno Ident. byty v kodování UTF-8. Pro ty kteří budou mít stejný problém. Otevřete si v PSPadu Nastave->Nastavení programu->Program 2 a zde odškrtněte možnost Ident. byty v kodování UTF-8. Soubory znovu uložte a je po problému.
Zajdalen
Profil *
Dobrý den já zase potřebuji psát div tak, abych měl na řádku vedle sebe dva čtverce a jeden obdélník (tvořené pouze background-color a bez textu) jenže div to automaticky háže pod sebe. Nevíte jak an to, aby prvky byly vedle sebe?

Děkuji
Joker
Profil
Zajdalen:
Viz příspěvek [#3].
panther
Profil
Zajdalen:
doplním [#16] Jokera: Další možnost je divy floatovat. Záleží na situaci.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: