Autor Zpráva
eldže
Profil *
Ahoj, potřebuju když někdo zadá www.mujweb.cz/index.php tak, aby se stránka načetla www.mujweb.cz/index.php?stranka=domu

stránky mám v indexu všechny přes $_GET['strana'] == "---"

zkoušel sem už ledacos ale bud nefungovali nebo se to přesměrovalo dobře ale furt se to aktualizovavalo potřeboval bych to jenom když se zadá ta stránka www.mujweb.cz nebo www.mujweb.cz/index.php aby se přesměrovalo na www.mujweb.cz/index.php?strana=domu
Joker
Profil
eldže:
header location.

Ale možná lepší by bylo dát proměnné strana výchozí hodnotu a místo index.php?strana=domu používat jen index.php.
Taps
Profil
eldže:
podívej se na rewrite http://www.jakpsatweb.cz/server/mod-rewrite.html
eldže
Profil *
header location sem už zkoušel a to mě právě přesouvalo stránku furt a aktualizovalo

a když sem dal

RewriteEngine on
RewriteRule index\.php /index.php?strana=domu [R]

tak mi to nic neudělalo
ONdra28
Profil *
Vytvoř si textový soubor, do něj vlož:

DirectoryIndex index.php?stranka=domu

Právě ten soubor přes FTP nahraj na server a přejmenuj ho na .htaccess // toto je 1.způsob

2. způsob

Do index.php vlož následující hlavičku a hned na začátek dokumentu
Header("Location: index.php?stranka=domu");


Jedno z toho musí jít..
AM_
Profil
Pokud neřešíš SEO a duplicitu odkazů, stačí
$strana = empty($_GET['strana']) ? 'domu' : $_GET['strana'];

Pro pěkné SEO adresy je stejně potřeba mod_rewrite.
AM_
Profil
ONdra28:
2. způsob
>
Do index.php vlož následující hlavičku a hned na začátek dokumentu
1
Header("Location: index.php?stranka=domu");
to by to dopadlo.. nekonečný cyklus..
Majkl578
Profil
[#7] AM
Spíš smyčka v přesměrování. ;)

Většinou se u jednoduchých scriptů používá řešení, které je v [#6]. S tím, že se přidá nějaké ošetření, zda soubor existuje (file_exists), aby jsi nemohl prolézat web (např. basename) apod.
eldže
Profil *
AM:
Pokud neřešíš SEO a duplicitu odkazů, stačí
>
$strana = empty($_GET['strana']) ? 'domu' : $_GET['strana'];

tohle by mi vpohodě stačilo ale nějak mi to nefunguje.

Mám kod
 <?php if ($_GET['strana'] == "domu") { echo"test A";}  elseif ($_GET['strana'] == "onas") { echo"test B";
} else {
    echo "stranka neexistuje";} 
?>


jak to tam mám přidat?
AM_
Profil
<?php
$strana = empty($_GET['strana']) ? 'domu' : $_GET['strana'];
if ($strana == "domu") { echo"test A";}  elseif ($strana == "onas") { echo"test B";
} else {
    echo "stranka neexistuje";} 
?>

//p.s. v tomto případě ani nepotřebuješ ošetření na existenci souboru, to je potřeba v dynamickém řešení (require content/$strana.php), kde je vhodné i další zabezpečení.
eldže
Profil *
funguje ják má, díky moc ;)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0