Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Gecko Profil * |
#1 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:17:33
Zdravicko,
mam jednu prosbu, jakym zpusobem se da kontrolovat existence souboru, ktery chci otevrit pomoci "file_get_contents". |
||
Mastodont Profil |
#2 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:19:56
file_exists
|
||
AM_ Profil |
#3 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:20:30 · Upravil/a: AM_
|
||
Gecko Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:40:09
Diky.
|
||
uestla Profil |
#5 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:54:02 · Upravil/a: uestla
Gecko:
Když už budeš pracovat s obsahem souboru, hodilo by se spíše použít funkci is_file($filename) - ta kontroluje jak existenci, tak že se jedná o soubor (nikoli o složku). |
||
Gecko Profil * |
#6 · Zasláno: 27. 10. 2009, 16:56:40
Jeste mam otazku mimo, vytvoril jsem si stahovani http://www.potapeni-as.cz/redirect.p101.html fotek nevim proc se mi kazda fotka prejmenuje na download.php.
Zde je kod: if(isset($_GET['file'])){ $path = ''.$_GET['file']; if (file_exists($path)) { $image = imagecreatefromstring(file_get_contents($path)); $w = imagesx($image); $h = imagesy($image); $watermark = imagecreatefrompng('watermark.png'); $ww = imagesx($watermark); $wh = imagesy($watermark); imagecopy($image, $watermark, $w-$ww, 10, 0, 0, $ww, $wh); header('Content-type: jpeg/jpg'); imagejpeg($image,'',100); exit(); } else { echo "Soubor $path neni spravny"; } } else { echo "Neni zadan obrazek."; } |
||
AM_ Profil |
#7 · Zasláno: 27. 10. 2009, 19:34:59
Abys fotku stáhnul (tedy aby se nezobrazila v prohlížeči), podstrkává se nejčastěji typ application/octet-stream. Ty jsi spatlal cosi jako "jpeg/jpg", což je nesmysl, typ jpg obrázku je "image/jpeg", žádný primární typ (tj to před lomítkem) jpeg neexistuje. poslouží to sice taky jako neznámý typ, ale je to dost matoucí.
Zamysli se nad tím, co děláš: zažádáš o soubor download.php s nějakými parametry, ale jak má prohlížeč vědět, jak se jmenuje fotka, ze které download.php obrázek vytvořil? Toto se řeší header("content-disposition:attachement;filename=nazev_obrazku.jpg"); |
||
Gecko Profil * |
#8 · Zasláno: 27. 10. 2009, 21:34:21
AM:
Diky, si boží. application/octet-stream jsem zkousel, ale nebylo to ono. |
||
Časová prodleva: 8 let
|