Autor Zpráva
Mišpulín
Profil *
Dobrý den,
mám dotaz na odborníka .... Na www používam session_id() ... pro identifikaci uživatelů na stránce konkretně kod

$SN = "uni";
Session_name("$SN");
Session_start();
$sid = Session_id();

jenže se mi $SN přenáší do URL adresy, takže se mi klidně objeví například
nejaka-stranka.php?uni=fcaa5cbb7973ca1ba69b044cd8a02859

ale zárověn potřebuji znát něco unikatniho, protože návštevnici si do databaze ukladaji data a po dobu než se příhlásí musim znat jejich id, abych věděl co ke komu po loginu přiřadit ....

Jak to prakticky řešit, aby se mi standartně nezobrazovala ta hruza v URL ?

Napadlo mně, vytvořit session až ve chvíli, kdy například něco vloží do DB a pak teprve od té doby je používat, ale jak to ošetřím globálně v kodu, aby to fungovalo bez i s po vkladu do DB ?

Nevím si rady s tou podmínkou, která by tento příklad řešila :( Aby řekla, pokud jsi nic do DB nevložil nepožívej session a pokud jsi již neco do DB vložil pak zapni a hlidej uni ...

Pomůžete ?
Taps
Profil
Mišpulín:
pročti si tento článek http://www.phpguru.cz/clanky/sid-do-url-nepatri

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: