Autor Zpráva
johnl
Profil
Hezkej večer (podvečer) ;-) Chtěl bych se zeptat zda se dá nějakým způsobem vypsat zhruba pět náhodnejch souborů z adresáže? Děkuji za odpověd..
Joker
Profil
Dá.
Přečíst všechny soubory z adresáře do pole a potom vybrat 5 náhodných prvků v poli.
dan55
Profil
Já bych ty všechny soubory z adresáře dal do pole a pak vybrat z toho pole 5 náhodných souborů
//edit
pozdě :-)
Radek9_
Profil *
<?php
$dir = scandir("./");
for($x=0;$x<=5;$x++){
echo $dir[mt_rand(0, count($dir))];
}
?>
johnl
Profil
A jak mám vypsat pět náhodnej polí?
//edit
Aha díky ;-)
Radek9_
Profil *
Popřípadě si čísla a ten count() uprav. Nevím jestli jsem to napsal dobře.
Alphard
Profil
Jestli vadí, že se takhle mohou soubory opakovat, tak nejdříve pole zamíchejte a pak vypište pět prvků v řadě. (Nejčastější potíže s PHP (FAQ))

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: