Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Petr-K Profil * |
#1 · Zasláno: 30. 10. 2009, 22:15:57
Ahoj,
nejakym zpusobem jsem docilil toho, ze nahrazuji ve vete mezeru pomlckou, ale nedari se mi misto mezery mezi slova dat carku s mezerou.... cast kodu: ... $text= strtr($text,$replace); $text= preg_replace("/[ +]/","-",$text); $text= preg_replace($restrictedchars,"",$text); $text= strtolower($text); ... Vstup: "Petr a Pavel" -> Vystup: "Petr-a-Pavel" ale ja bych otreboval Vystup: "Petr, a, Pavel" Muze mi nekdo prosim poradit? |
||
Mikeses Profil |
#2 · Zasláno: 30. 10. 2009, 22:25:40
$text= strtr($text,$replace);
$text= preg_replace("/[ +]/",",",$text); $text= preg_replace($restrictedchars,"",$text); $text= strtolower($text); |
||
Petr-K Profil * |
#3 · Zasláno: 30. 10. 2009, 22:44:59
Kdyby to bylo tatko snadne, tak to mam hotove :) Takto jsem to zprvu take zkousel, ale v momente kdy udelam:
$text= preg_replace("/[ +]/",",",$text); nebo $text= preg_replace("/[ +]/",", ",$text); tak Vystup je: "PetraPavel" Ja prave nevim proc, a rgularnim vyrazum moc neruzim. V minulusoti jsem s nimi neco zkousel a abych tam dostal jeden znak, tak jsem pred nej musel dat milion lomitek. Ale ted se mi to s tou carkou nedariii :( |
||
Radek9 Profil |
#4 · Zasláno: 30. 10. 2009, 22:51:39
Petr-K:
Na to není potřeba regulární výraz... $text = str_replace(" ", ", ", $text); |
||
Petr-K Profil * |
#5 · Zasláno: 30. 10. 2009, 22:58:42
No nevim, tobe toto jde nebo uz jsi to nekdy nekde pouzival? Kdyz zkusim pouzit tve reseni, tak mi to pise:
preg_replace() [function.preg-replace]: Empty regular expression |
||
Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 31. 10. 2009, 01:16:41
Petr-K:
Radek použil jinou funkci, kopírovat parametry nestačí :-). |
||
Petr-K Profil * |
#7 · Zasláno: 31. 10. 2009, 13:29:59
Ou, no vidis, byl jsem tak zamereny na parametry, ze jsem toto prehledl..
Diky funguje to! |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0