Autor Zpráva
grimemen
Profil *
Odeslání přílohy přes formulář

Potřeboval bych nějakou funkci, která mi dovolí k formuláři přiložit libivolný soubor a odeslat email. Nic složitého...
hary28
Profil
použij php-mailer
grimemen
Profil *
To mi prijde jako težkopádné řešení, ale pokud s ním máte dobré zkušenosti, rád uvítám odkaz na nějaký šikovný návod v cz. Díky...
DoubleThink
Profil *
grimemen:
To mi prijde jako težkopádné řešení
To je nejjednodušší řešení. PHPMailer.
grimemen
Profil *
Díky moc a nějáká podpora v češtině by byla? Nebo spíš návod ?
Jan Tvrdík
Profil
grimemen:
http://hrazdil.info/blog/15-posilani-mailu-v-php-pomoci-phpmaileru
http://hrazdil.info/blog/202-e-maily-s-prilohou-v-php
http://blog.zdenekvecera.cz/item/phpmailer-snadne-posilani-html-e-mailu-z-php
grimemen
Profil *
Díky moc,
už jsem pokročil díky Vašim radám daleko, jen mám teď problém když pomocí formuláře vyberu na diku soubor (např.: C:\Dokumenty\nabidka.pdf), soubor se neodešle, umí posílat pouze soubory nahrané na ftp...

Máte nějaké řešení ? Je třeba vytvořit _tepm na ftp a přeposílat to přes něj? POkud ano, jak ?

Díky...
AM_
Profil
slyšel už jsi o http://google.com ? podívej se na upload souborů v PHP.
grimemen
Profil *
Zkouším to takto:

if (isset($_POST['odeslat']))

$soubor = $_FILES[soubor][tmp_name];

$soubor="tmp/".$_FILES["soubor"]["name"]."";
move_uploaded_file($_FILES['soubor']['tmp_name'], $soubor);
nevim jestli to bude dobre reseni....
grimemen
Profil *
Bohužel výsledek hlásí chybu : Could not access file: tmp/ :-(
AM_
Profil
tak to by mě zajímalo, na které stránce jsi tohle našel. Krom toho, že to je dost špatně (blok if musí být v {}, pokud obsahuje víc příkazů; na třetím řádku nemáš řetězcové indexy v uvozovkách):

move_uploaded_file($_FILES['soubor']['tmp_name'], "kam_to_chci_ulozit/".$_FILES['soubor']['name']);


přičemž buď by do kam_to_chci_ulozit měl být odepřený přístup, nebo bys měl souboru nějak upravovat jméno (např. přidat nějakou neutrální příponu, třeba .u, aby ho uživatel nemohl vzdáleně spustit, pokud ti tam procpe PHP skript.
grimemen
Profil *
Tak mozna uz mam problem puze v tom ze mam spatne nastavenou slozku na ftp, slozce kam_to_chci_ulozit jsem nastavil CHMOD 777, ale stale mi to soubory neodesíla.

Jestli to dobre chapu řádek :
 move_uploaded_file($_FILES['soubor']['tmp_name'], "kam_to_chci_ulozit/".$_FILES['soubor']['name']);
 


by mel presunout soubor docasne do slozky, ale napočátku mám v proměnné $soubor ulozenou cestu s názvem souboru, jak jí mám tedy dále předat phpmailer ?

Nejsem si uplne jisty jestli staci
$mail->AddAttachment("$soubor");
.
Už se s tím seru 2 den, zkusil jsem snad všechno, prohledat desitky for a webu, ale stale bez vysledku...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: