Autor Zpráva
PHP_Nemaster
Profil
Dobrý den,
mám takový problém.
Vytvořil jsem stránkovací program, co má fungovat jako statistika. Každá stránka má 10 záznamů z databáze, ale nevím, jak začít počítání řádků na druhé stránce od čísla, které bylo poslední na předchozí stránce,

např.: první stránka končí číslem 10, druhá by měla začínat od 11. Počítám tímto způsobem:

$poradi = 0;
while( $stats = mysql_fetch_array( $result ) ) {
        $poradi++; ?>
        
       <tr>
       <td><?php echo $poradi; ?></td><td>...</td>
       </tr>
       
<?php } ?>


Ale na druhé stránce mi to začne počítat zase od jedničky. Původně jsem to dělal pomocí <ol start="">, ale to prý některé prohlížeče nepodporují. Poradíte prosím?

Předem děkuji za odpověd'
Alphard
Profil
Jednoduše $poradi = 10;
PHP_Nemaster
Profil
Ale já potřebuju aby se to dělalo automaticky, tzn. pokud bude registrováno např. 50 lidí, už nebudou stránky 2, ale 5, takže bude potřeba aby číslo na 4. stránce bylo 40.
PHP_Nemaster
Profil
Jo, ale já potřebuju aby se to dělalo automaticky, např. pokud bude registrováno 50 lidí, už to nebudou stránky 2, ale 5, takže je potřeba aby 4. stránka začínala číslem 40, ale nevím, jak to udělat.
PHP_Nemaster
Profil
Promiňte že je to 2x, poprvé se to nezobrazilo.
Jan Tvrdík
Profil
PHP_Nemaster:
Pokud víš, na jaké stránce jsi, tak by mohlo jít
$poradi = ($cisloStranky - 1) * 10;
unlucky
Profil
GET ['od']

$od *2

LIMIT $od+1,$od*2
PHP_Nemaster
Profil
No nevím jestli myslíte to samý jako já.

Třeba mám statistiku hráčů:

1. Jméno
2. Jmeno
3.NJmeno

<< | >>

A třeba člověk klikne na tlačítko >>, tak by se mu mělo zobrazit:
4. Jmeno2
5. Jmeno3 atd...

To s tím LIMIT $od, $od2 mám.
______________________

To jsem dělal pomocí <ol>, ale to některý prohlížeče nepodporujou.
Dal bych sem obrázek, ale objeví se jenom [img], žádný dialog pro nahrání souboru.
PHP_Nemaster
Profil
Jo, ono to vlastně funguje, děkuji.
Jaksi jsem složil odpovědi ode všech a jde to. :)

Takže:
$page = $_GET['page'];
$start = ( $page - 1 ) * 10;
$poradi = $start;

while {
$poradi++; }
unlucky
Profil
kdyby neco tak na jaknaweb.com php scripty strana 5 nebo 6 mas tam tridu pager od jakubamalyho

snadno se zprovoznuje a muzes si s tim pohrat a rict mi jak se to da snadno a nejlepe udelat pro mod rewrite :P
Majkl578
Profil
unlucky:
Kód prosím do tagu pre - kliknutím na obrázek .

[#9] PHP_Nemaster
Neošetřená proměnná, zbytečné přiřazení do jiné proměnné a syntakticky špatný kód (while).

Na stránkování se podívej např. na Nette\Paginator. Logiku vyřeší za tebe.
PHP_Nemaster
Profil
Majkl578:
Neošetřená proměnná"

Tohle celý kód není, ošetřená je...

syntakticky špatný kód (while).

Kde?
Majkl578
Profil
PHP_Nemaster:
Tohle celý kód není, ošetřená je...
Jak?
$_GET['page'] = ...;

? To je ošklivé, osobně se držím zásady do těchto (= _GET, _POST, _COOKIE, _SERVER, _ENV) polí nezasahovat.

Kde?
[#9]
while {
$poradi++; }


Tohle přeci nemůže fungovat...

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0