Autor Zpráva
Brmboš
Profil *
Prosím o radu. Jsem už trochu zoufalý, protože tenhle problém převracím ze všech stran a nevím jak na něj.
Je možné, že jsem něco přehlédl, ale už opravdu asi nevidím co.


Skript kterým odesílám:

<?
echo '<form name="formular1" action="odkazy1.php" method="post">
      Pořadí: <br>
      <input type="text" name="poradi" size="2" maxlength="2"><br>
      <br>
      Alt: <br>
      <input type="text" name="alternative" size="25" maxlength="35"><br>     <br>
      Adresa: <br>
      <input type="text" name="adresa" size="25" maxlength="35"><br>
      <br>
      Ikona: <br>
      <input type="file" name="image" size="40" alt="fotka"><br>
      <br>
      Text: <br>
      <textarea name="text" cols="70" rows="5"></textarea><br>
      <input type="hidden" name="akce" value="pridat">
      <input type="submit" value="odeslat" class="tlacitko1">
      </form>';
?>



Skript kterým zapisuju:

<?php
session_start();
session_register("ulozeno");

if (!$poradi  || !$adresa || !$image || !$text)	
{
$ulozeno = 1;
header ("Location: odkazy.php");
}

else
{
include("spojeni1.inc");

if ($image)
{ 
$soubor_name = ($_FILES["image"]["name"]);

$max_width = '100'; 
$max_height = '500';

$image = ($_FILES["image"]["name"]);
$size=GetImageSize($image);
$width=$size[0];
$height=$size[1];
}

if ($width)
$x_ratio=$max_width/$width;

if ($height)
$y_ratio=$max_height/$height;

if ( ($width <= $max_width) && ($height <= $max_height) ) {
$tn_width = $width;
$tn_height = $height;
}
else if (($x_ratio * $height) < $max_height) {
$tn_height = ceil($x_ratio * $height);
$tn_width = $max_width;
}
else {
$tn_width = ceil($y_ratio * $width);
$tn_height = $max_height;
}

switch ($size[2]) {
case 1: $src=imagecreatefromgif($image); break;
case 2: $src=imagecreatefromjpeg($image); break;
case 3: $src=imagecreatefrompng($image); break;
}

$dst=ImageCreateTrueColor($tn_width,$tn_height);
imagecopyresampled($dst, $src, 0, 0, 0, 0,$tn_width,$tn_height,$width,$height);

switch ($size[2]) {
case 1: ImageGif($dst,$cil.'/'.$image_name,100); break;
case 2: ImageJpeg($dst,$cil.'/'.$image_name,100); break;
case 3: ImagePng($dst,$cil.'/'.$image_name); break;
}
@ImageDestroy($src);
@ImageDestroy($dst);

$update = mysql_query("INSERT INTO odkazy (poradi, alt, adresa, obrazek, text)  VALUES ('$poradi', '$alternative', '$adresa', '$soubor_name', '$text') ");

mysql_close();
$ulozeno = 2;
header ("Location: odkazy.php");
}
?>



No a chybu kterou mi to hlásí:

Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 53

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 54

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php:53) in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 68


Ještě doplním, že adresář má CHMOD 777 - takže v zápisu to nebrání. A do tabulky se zapíše všechno kromě $image_name

Ještě jednou prosím o pomoc, a předem děkuju za postrčení správným směrem.

Přidat mezi oblíbené
Kajman_
Profil *
Zkuste si vypsat $tn_width a $tn_height.
Kajman_
Profil *
Třeba chybí je
<form enctype="multipart/form-data" ...
Brmboš
Profil *
Doplnil jsem:

<form name="formular" action="odkazy1.php" method="post" enctype="multipart/form-data" onSubmit="return odkazy.php()">


a do zapisovacího skript jsem dal:

$size=GetImageSize($image);
$width=$size[0];
$height=$size[1];
}

echo 'w: '.$width.'<br>';
echo 'h: '.$height;

$max_width = '100';



a

switch ($size[2]) {
case 1: $src=imagecreatefromgif($image); break;
case 2: $src=imagecreatefromjpeg($image); break;
case 3: $src=imagecreatefrompng($image); break;
}

echo 'w: '.$tn_width.'<br>';
echo 'h: '.$tn_height;

$dst=ImageCreateTrueColor($tn_width,$tn_height);



No a hlásí to:
Warning: getimagesize(Moskva0_little.jpg) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 20
w:
h: w:
h:
Warning: imagecreatetruecolor() [function.imagecreatetruecolor]: Invalid image dimensions in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 59

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/www/mz-fans.cz/www/admin/odkazy1.php on line 60


Už jsem doufal, že to bude takhle jednoduché

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: